點解人越大越鐘意炫富?

330 回覆
676 Like 98 Dislike
kate spade MK 都拎出嚟講
為呢啲找數超唔抵
我老婆fg 用呢啲袋

過幾年Hermes

再過咗幾年

用十蚊店個啲tote bag 袋水樽返工
你出post約8個小時後有個後生仔刮你一巴
https://lih.kg/3722808
硬身dior tote bag 都周街係
見過有人用黎裝餸
update下近況姐
我個圈子個個都係咁 明明股票賺過百萬都扮窮
因為佢自卑
以前可能窮過

真正有錢嘅人係唔會鍾意炫富

人比人
想學野, 邊一個係著緊U記

我見過最撚鍾意炫富既人係大學生
而家甚至中學生都好鍾意炫富

係每一兩日一有機會就炫富果種
最好笑,佢果種根本唔係富,只係佢既世界裡面好難得
比如去旅行 買千幾蚊玩具 食貴野

人愈自卑愈要曬
唔單止有錢唔需要俾人知,而係人生好多嘢根本冇必要俾人知

需要同埋值得知道嘅人自然會知道,唔需要同埋唔值得嘅人根本唔需要知道
愈有錢愈唔炫富
炫富其實無好處點解要炫
絕交啦,識埋d垃圾朋友
其實只不過係大家嘅能力同見識唔同咗先至覺得人炫富姐。
利申唔係有錢,大把連登仔有錢過我,但算係有份西工月薪10皮,資產大約五球,算係比其他以前嘅大部份嘅中小學同學做得好,咁約出嚟我可以講乜?人工唔講得,投資唔講得,價值觀唔講得,政治更加唔講得,我又唔想講TVB啲膠劇又或者河伯呢啲鬧劇,我唔出聲啲人又話我串。

所以上面有連登仔講得啱,比平常人做得好嘅人,年紀越大越唔鍾意出聲
因為你仲係好細 到你三四十歲就會發現人越大越唔鍾意炫富 因為大家都越黎越富 比自己富嘅都大有人在
冇咩好炫
買得kate soade mk呢d 有錢極有限啦 有咩值得曬
長期單單打打,係我就慢慢疏遠佢。
識個fd 廿中
日日兩餸飯 只著u 記 同女出街餐餐aa

我地有個傾股票group
大家買股都唔介意貼單
見佢下下都幾十萬咁買 個倉幾百萬
認真講,如果唔係啲必須要見嘅人,不如丟晒班豬朋狗友算啦
朋友食飯見面都係為開心,比嚟比去畀人當拎優越感嘅工具為乜
人大咗係乜都講錢㗎啦
返工之後人生就係為咗賺錢
唔同你講錢唔通講人生講理想咩
就算講去過邊度旅行玩過咩 到最尾咪又係錢嚟
你人生現階段覺得咩係最重要就係講咩
再大啲結埋婚就開始講仔女講家庭
有啲階段過咗就係過咗 你同佢地懷緬過去佢地只會叫你move on
似係樓主識埋d人柒柒地,同人愈大冇關
因為依D唔算真朋友
佢開心就好了,我又開心見到呢啲當睇小丑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞