香港越黎越多Mastercard、越黎越少Visa

277 回覆
273 Like 9 Dislike
好似要 iPhone 8 先支援
本地用嘅話基本上冇分別
反正兩樣都收 同埋講到尾都係睇回贈嚟碌
銀聯就真係on9啦 成日都有地方唔收
visa有白金秘書
我就係iPhone 8
要下一代嘅Xs先開始有
呢啲回答真係cow死女
我都係咁同我個死佬一齊左
最熱門既旅遊區先係咁,自己經驗歐洲已經會見到分別
lm
我反而係Visa多卡啲
你係on_9life?
上次去睇euro,d 有d球場檔口靜係收visa
去歐洲既話有齊兩張先穩陣
diners 而家入左master之後就無左. cut 一張小一張.
係咪d 台狗話
其實零售行業 係超級偏平 因為你基本上乜function都唔會要 淨係碌卡結帳 除非你high end 講緊你transaction起碼五位數字起跳 2.5以上已經好誇張 我覺得一喺sales 水你 一係你間公司申請搞錯咗啲咩
至於你講嗰啲揸唔揸正嚟做 唔係咁樣睇 同埋咁樣分 停你部機亦都唔係visa master話要停 特別是如果你有限公司 已經寬鬆到喊
ps 十幾年銀行佬
visa master 正常零售唔會
除非你間公司極度可疑 同埋個sales極之想水你 寫到你間公司一文不值 但都好少過3
咁你換機啦
銀行卡機都唔會 其實銀行唔會差出面幾多
一定係發生咗啲戇鳩事
喺歐洲去廁所
差啲因為無master喺廁所門口瀨出嚟
個正負皮係咪掉轉左
AE喺香港嘅策略好怪,以前行高檔路線,中高或以上消費水平嘅餐廳、商店好多都收。唔少人話張卡唔好用,某程度上反映佢日常消費嘅地方唔係中高水平消費場所。喺香港,有啲錢但唔係恆常喺中高消費場所消費嘅人不在少數都係現實。

近年AE大派回贈,吸埋啲計到盡嘅客出細頭食迎新優惠,一年過後呢啲客仲捨唔捨得俾高額年費續會係大問號。效果係班舊客喺高入息門檻年代出卡,年費識加,但個人服務越嚟越少,仲要大派回贈俾啲恆常消費力不足嘅新客,品牌形象不保之餘,想走大眾化路線,但又無開通更多大眾化啲嘅消費場合可以用卡。真心唔知AE想點。
同埋佢啲卡回贈咁低
正常都唔會簽佢
啲人一到期就CUT卡
根本KEEP唔到啲人用佢啲卡
都唔知佢想點

最衰都係梁勁廢呢啲黑暴
喺網上睇到唔少計到盡嘅人想出張細頭型一年,但唔知佢哋清唔清楚到期還款係無min pay。手頭現金唔夠鬆動真係唔好為型而衝動出卡。
要再讀多一級phd先得

master 未夠班
真係會有人碌佢咩
啲回贈對比其他卡完全唔夠打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞