俄軍艦隊經過佛羅里達州外海駛往古巴訪問 , 向美國展示威懾力

121 回覆
11 Like 78 Dislike
連登軍師,咁麻煩你提供老俄常規軍實數,因為我唔係俄國人又唔係軍人,都係睇國際新聞去估。

老俄自己話動員30萬大軍,俄羅斯新報就話100萬,美杜莎報就話125萬添

我唔係幫老俄講好話,事實上,就算30萬人海戰術係死清光,對俄軍傷害都係九牛一毛因為人命太賤,所以老美先打經濟牌,等普京真正流血不止要搵契弟平攞膠布止血
我倒返轉個纙緝問你,點解有200萬常備軍係手
點解唔一次過集結一百萬以上集團軍主攻重點成市?
你既計法照計直接堆屍烏克蘭已經比佢剷平左

現代戰爭效率係比二戰高好多倍,你集結到唔代表你可以有效率咁運用,戰場上根本冇咁多空間,補給難度都係幾何級咁上
去到十萬既現代軍隊,單單要打一星期既充足火力,你唔係鐵路線上點運?
一百萬軍隊唔代表可以集到一百萬人既充足火力,
你十萬人火力分比一百萬人單純係做鈀
唔會中圈套架
用黑人同穆斯林做馬前卒贏硬
裏海海軍,大佬,裏海有冇同其他海域相連
普京話有70萬人係烏克蘭
咪臭係, 絞肉絞佢普京老母咩, 四百萬總兵力? 發完夢未, 連文職都計埋?有幾百萬人就唔使動員強制徵兵
咁現實而家俄羅斯退兵未?而家係澤連斯基在4月29日宣布被迫從3個村莊進行戰術撤退呀

真係講到氣咳,面對現實好唔好,俄軍崩潰未呀?我淨係知新聞話俄羅斯國內禁提美金限外匯,經濟已經開始爆煲。
咁現實而家俄羅斯退兵未?而家係澤連斯基在4月29日宣布被迫從3個村莊進行戰術撤退呀

普京從來都唔在乎人命,連廚房佬都夠薑殺,死過幾十萬人會另俄軍崩潰,不如睇下經濟爆先定烏克蘭突然再戰略性撤退啦
你回帶撚就行開啲啦, 做俄毛畀啲誠意好冇
乜撚嘢俄毛呀,而家係睇未來發展會唔會導致世界經濟衰退,經濟衰退到時大家連屎都冇得食,往後日子每日7點升旗起立,唔做就捉你去勞改。

俄烏戰爭已經引發全球經濟大執位,你估淨係主贏客輸咁簡單咩,到時淨係難民同賠款問題已經引發通漲同偷渡潮,我哋呢啲平民走得去邊,BNO都唔撚收你啦窮撚
都要嘅
咁大個內陸湖都要用船打仗嘛

正如蒙古都有海軍(水師)一樣
6月喇,仲講4月,果幾個村烏軍已經控制番啦
唔好轉移話題,我冇同你討論俄羅斯處於優勢定劣勢,單純係討論單純人數上優勢係現代戰場點解越黎越難發揮決定性作用。
我明白大家想消滅普京毒瘤,但問題而家係戰局仲係未明朗,雙方都無出盡全力打,普京仲有大量人口去堆屍,唔放棄控制烏克蘭。

烏克蘭亦唔似得以色列咁,直接碾壓哈馬斯同加沙地區,然後各國可以用檯面政治壓力迫大家停火議和,從而唔動搖世界經濟恢復。

講真戰爭贏輸對我哋平民有乜關係,反而經濟衝擊我哋就硬食晒
理論都要回歸現實,而家普京就係仲大把貨玩堆屍,用人命換你飛彈,西方重肯唔肯燒錢用飛彈換堆屍?
同邊個打?伊朗or土庫曼,高加索都唔聽話?
講緊出左主力未你就轉移話題話戰場優劣勢
戰場有冇優勢同有冇出主力有咩關係?
而家冇話俄軍打輸呀 而家話俄軍已經出左主力咋
你咁敏感做乜啫
二戰呢,德國打蘇聯,1941年6月到1941年12月,6個月4場大戰疫,蘇軍4場都全軍覆沒,差唔多損失400萬士兵。

如果好似你咁講堆屍擋現代炮火,200萬應該唔需要6個月,幾星期搞掂。

你有冇認清現實,現實係兩邊都唔敢攻,只守要道,主力炮兵互轟。
你最後咪講左大家以守為主唔敢攻,所以我一開始就認為普京嘅主力都未出,因為30萬兵數對比普京手上總兵力,30萬算得係乜,但有人係都話老俄出晒主力就快崩潰要射核彈做脅迫
我只係質疑點解大家覺得30萬就係普京嘅主力啫,明明仲有成百萬兵力調動,咁呢百萬兵力叫乜?應援軍定伯爺軍
有近衛頭銜果d咪主力黎囉
一早落晒場啦 咪玩啦
之前軍援停左
成班俄狗就係到打晒飛機
死幾十萬 傷幾十萬 走又走左幾十萬
有冇睇新聞呀勞動人口唔夠呀
撐俄=無腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞