曾俊華:一個地方係咪吸引到人嚟,淨係靠烟花,魚蛋呢啲咁樣嘅嘢,就絶對唔係辦法啦

258 回覆
708 Like 26 Dislike
以前雖然日日叫中國香港,但大陸人香港人外國人都仲當依個香港係以前既香港,依家中國香港係真係中國香港再之後講普通話加簡體字就更加中國香港啦
#70已經有會員講得好清楚曾俊華點解無資格講呢啲說話

至於補充係:
曾俊華舊部仲有好多喺現屆政府係主力
煙花魚蛋呢啲反而似係曾俊華啲口味
反而近日換走緊佢啲舊部
或會有新景象
仲要有清華博士學歷嘅國家主席領導,直頭贏到開巷
曾俊華住火星㗎
我又唔明
而家曾俊華係普通市民
點為之叫 有資格呢
而家渣權又唔係佢
而家班高官 幾廿萬 成隊人都諗唔到
你憑咩屌9佢 冇points?
叫大陸班人連人帶貨落黎做咪得囉。 洗鬼山長水遠上深圳食廢大廚探魚咩
你嗰句「而家班高官 幾廿萬 成隊人都諗唔到」已經係好笑
我已經講緊班人入面就係唔少人係佢班徒弟徒孫

佢當年敗走後一直未離開過政圈
子曰:「不在其位,不謀其政」
佢識分析人地多左disposable income所以多左消費
但佢做財爺果陣咪又將6000蚊入落MPF都唔派cash
到出黎比人屌先改變主意
日本脫亞入歐 質素高好多班
吸咗幾十年「房地產經濟」呢隻毒,本來2003年已經死撚咗,靠吸埋「自由行」呢隻毒,吊一吊命。依家基本上成個人枯曬啦,華佗再世都救唔返
唔好咁講 超哥做野係咁上下 日日用哂錢佢 服務天龍人
邊個係佢徒弟徒孫
你呢句係好笑
sorry係班人 可以指出嗎
重有 你知唔知子日 個句點解呀
人地講緊實況 點樣影響政局呀
叫你留港含撚呀
食𨶙屎啦講風涼話講租金 當年你冇份助長地產霸權?
佢講到呢個局面佢冇份做成咁
但fg 都開價開到50k 除非你哋同返我講佢哋係鳩up 黎喇 ,
班阿head 幾廿萬一個月,私人公司d C字title 都係相對等level ,佢哋係有幾廿萬好正常
又冇乜得好講
一個睇public 管個範圍大咁多, 市民多咁多, 廿幾萬同個私人C level 比都叫合理
咁依家邊個先有資格講說話?
公屋窮撚?
移民撚?
不過以上所有人用同一番說話,可以去邊度表達?連登?高登?香討?
講完你咪又係恥笑
然後你又會信背後賺緊你錢既中產同有錢佬
講幾句就撫平你既不安感
應該話
我地諗係諗到
但冇得做
諗左托柒咩
相反幾廿萬班廢柴就係廢人上位
專做柒事
無能冇腦精神病
你成段野有冇經過大腦思考過嫁
咩管個範圍呀 管班下囑?市民?
而家係要班人諗 點樣吸引外地客呀 帶動經濟
得個放煙花同魚蛋 洗咩用納稅人咁多錢請呀
咩fg 開到50k 都唔講你用呢個例子係on9
個fg係值50k 用50k請有咩問題?
請班人返嚟諗計 而家問返啲納稅人攞橋
唉 你重話咩諗唔到 唯有接受
真係祝香港好運
月月放煙花唔夠咪日日放煙花,再唔夠咪每個鐘都放再唔夠就每分鐘都放
我地有國安法有廿三條重唔驘哂?
所以幾廿萬一個月係俾你地呢班人囉
都唔係 能者居之
上面有個on9 話咩 唯有接受
有份交稅嫁
應該以前都有牙齒印
下屆薯片選
起碼佢在位個陣冇年年千億財赤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞