曾俊華:一個地方係咪吸引到人嚟,淨係靠烟花,魚蛋呢啲咁樣嘅嘢,就絶對唔係辦法啦

258 回覆
708 Like 26 Dislike
覆啦廢西
又縮
都唔明點解當年政府唔接左珍寶海鮮坊黎發展旅遊業,明明係香港其中一個旅客必去既地點
寧願將個香港品牌沉落大海,都唔明班官唸咩
係你唔識欣賞超哥既桃花園
attention whore 鬼唔知呀媽係女人
其實做到選特首呢個角色,你認為從一般平民去睇一件事?
佢哋每做一件事都係討好中聯辦裡面啲人/接大陸指令去做每一件事,簡單啲講,都係傀儡
但曾俊華做到特首,佢係會照推23條出嚟,但你/香港人可以遊行以民意推翻23條
人物唔同,處事方式唔同,同而家同上届比,你自己都識分邊個比較正常同 同民意一齊玩
嗰陣又唔整成龍,李小龍館,
李小龍故居都唔識買政府都係黐膠線
講野正常好多,起碼無叫垃圾口號
大哥你咪又係美食車
晒氣啦,自己人都背棄個地方走晒,仲講咩遊客丫,最慘係咩?

係走左堆人,仲要幫你喺世界各地唱衰個地方,咁邊有人會想黎咁臭朵既地方,你有外國朋友想黎玩,你都叫佢唔好黎啦
我都諗唔到
所以我都唔希望自己有廿萬一個月
唔會坐佢個位
或者咁講佢都已經喺舊時AO ,佢勁咁多,係值搵咁多,但都冇計,咪唯有接受
冇謂話因為諗唔到而話佢廢
作為一個小市民 仲想香港好而發聲 乜撚野心態 靜啦 仲唱衰 超哥搵人拉鳩你班前朝人 咁撚有錢就返加拿大退休啦
公道講句美食車係冇問題

只係條垃圾唔識搞
派錢係其中一個方法
佢咪係始作俑者囉
靠美食車?
成個飲醉酒 自暴自棄咁亂嗡 喺度講廢話
所以佢地應該減人工 分返啲資源出嚟
一分錢唔係一分貨
出幾廿萬一個月重咩?
走鬼檔咪係香港最有特色嘅美食車囉
係on9政府要食環趕盡殺絕啫
水清則無魚 樣樣都要靠政府搞嘅仲點叫本地特色
經濟又係旅遊又係 以前港英嗰套積極不干預又做唔到 政府樣樣都加隻腳落去咪只會越做越衰
個個都話九龍城寨有特色 九龍城寨咪就係三不管之下嘅產物嚟
拆咗李小龍故居 但係喺文化博物館整個李小龍館
呢個咪典型政府保育心態囉 見啲咩有特色咪拆咗佢擺入博物館 等啲遊客可以隔住塊玻璃去憑弔
但凡政府唔好叻唔切 樣樣都要衝出嚟加兩腳 香港特色其實已經一早喺晒度啦
其實即係 胡溫 同維尼既分別咁

胡溫睇落正常小小, 識搞下經濟
但本質上同維尼一樣, 都係獨裁
人工一向唔係一分錢一分貨
Fg 50k , 難道佢哋經驗同技術真係值50k ?
點會係胡溫
胡溫係閂埋門做自己人,薯片叔係用香港人嚟擋大陸指令,推遲赤化
不過講開又講,早啲死 定 遲啲死,而家我覺得林鄭令香港早啲死 好似比較好,終於拖死大陸
你瞓醒未呀 fg有咩經驗
加上 fg做唔到相對人工既野
你係老細你會點做?
重點係班人 每人幾廿萬一個月
成team都冇方法諗到?
我唔會話炒哂佢地 但係至少減人工
你估人人好似你咁有白卡做免死金牌咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞