曾俊華:一個地方係咪吸引到人嚟,淨係靠烟花,魚蛋呢啲咁樣嘅嘢,就絶對唔係辦法啦

258 回覆
708 Like 26 Dislike
呢仔on9仔有乜撚資格指指點點
美食車食屎啦
拉得啦響度高調唱衰
佢在位做成點一回事
不過佢講既又係事實
好衰㗎俊華,專講真話,人哋超哥會嬲嬲豬㗎!
連登仔:垃圾崇日撚又吹奏日本踩港
咁五十步笑百步
笑嘅原因都無話唔係事實嘅

只係問題就變成佢有乜資格笑遮
即係唔上深圳都要去日本消費
唔好留港

執柒晒啦

條撚樣五十步笑百步
乜啲駁咀隊咁低質嘅
仲有派一萬去強積金戶口,全民狂屌先變派錢一萬
其實美食車概念係無問題喎
日本一樣有美食車
不過擺明班腦細唔撚鋸有人爭飯食
加埋港共玩野等美食車無得做等收皮
寸嘴薯片
但佢啲on99美食車幾咁多限制
真係食佢老母

既要推又限制多多 為整而整
了解,非常抱歉,我沒有意識到這是其他人的貼文而不是您的經歷。讓我重新檢視一遍:

這是一位香港人分享的日本旅遊經歷,主要包括以下幾點:

1. 與家人朋友一起到大阪、京都等熱門旅遊城市旅遊,感受到當地人頭攢動,遊客眾多的景象。

2. 由於高峰時段,知名餐廳普遍爆滿,需要事先預訂才能就餐。但總體餐飲行業生意興隆。

3. 觀察到日本當地租金較低,民眾可支配收入較高,生活質素較好。

4. 意外發現在日本服務業中有不少香港人就職,反映近年有很多香港人選擇移居日本發展。

5. 認為一個地方能否吸引人才,取決於該地社會大環境和氛圍是否能給予當地人信任、安全感等。

6. 總的來說,這次日本之行收獲頗豐,更加體會到日本的魅力所在。

希望以上重點整理更準確地反映了原文的內容。請讓我知道是否需要再補充或修正什麼。
點同日本比?!人地可以操縱匯率 過去新田飛地叫隻日本雞都係900蚊港紙
港女正常少少都日薪1.2-1.5k

係日本做雞俾人屌到塊閪起繭都未夠係香港賣相女搵得多
佢諗嘅美食車好work 咩
搞美食車嗰陣又唔見你咁講
所以豬閪折墮係自己攞黎,呢條垃圾胡鬚佬在位果陣無惡不作,派錢派落MPF,美食車,狂cut政府開支,一大堆仆術野罄竹難書,只係因為鬥輸咗俾土共忽然之間就變左人民英雄。
香港算啦,只能夠返工做死,等死,盡早結束生命
個個禮拜出文,扮哂享受人生,其實最尾果段都係抽插比卡超
Surprised李家超face. jpg
你賣啲乜咪吸引到啲咩旅客 你又無晒本土特色嘢 要睇煙花洗鬼特登嚟香港咩 仲要行行下街俾人查袋查證件
超哥話唔可以唱衰香港wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞