網上消息:Tvb粵語配音組,剩番最後6個月命。

314 回覆
456 Like 17 Dislike
早排先睇返j2 版工作細胞,都配得唔錯
咁ViuTV未出世就已死
咁多年嚟, 最經典都係夜神月
呢1-2年好多坊間訓練班 仲未訓練完就有主要角色配
屌你老母黃絲雙標真利害
有咩計, 都冇乜幾個人揀, 難得有人入行點都要畀啲甜頭留住人
但啲配音員表現幾好, mixing一差, 聲畫分離, 都係睇得好辛苦 有時覺得以前啲yt鳩片, doremi主題曲mix落Bollywood跳舞片嗰啲, mixing仲好過依家嘅外判配音 有冇專業人士解畫點解會隔咗嗰一層?
講顏色弱智
中共國五星旗果五粒星都係黃色
但奶共嘅物體繼續侮辱黃色
你講野都幾kam下
補充
憎Tvb新聞部
同鍾意睇tvb配音應該係兩班人嚟

同埋tvb粵語配音收皮亦唔等於tvb收皮
屌你老母黃絲雙標真利害
講顏色弱智
中共國五星旗果五粒星都係黃色
但奶共嘅物體繼續侮辱黃色
你講野都幾kam下

你都冇任何理據
kam呢個形容詞啱晒你。
不嬲都有普通話配音組架啦
會窮
韓瑪利老公咪係普通話配音組囉
配音技巧好
同埋覺得mixing個到應該都有D功夫
TVB配完音條聲都仲有種現場味
但去到viu hoy 呢D比出面配
一聽就覺得配音條聲蓋過曬 好抽離
呢個真係唔明,睇Viu啲配音硬係好似隔左一層聲咁,唔識形容,好似要開大聲啲先聽得清楚咁,但TVB完全無呢個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞