到底有幾多醫護做醫護唔係因為人工高而係真心想幫人

104 回覆
9 Like 143 Dislike
成家m底比個廢老打重想全世界都就佢
嗰個男姑娘有啲躁狂
死廢畜仲諗住刷存在感
屌佢老母 好似支那d苦情網劇咁
死廢老
人工高同有無心係2回事
成班dse低分嘅
報晒鯨大 東華

知咩事啦
我只係見度你道德綁架緊人

口口聲聲話要幫人先可以做醫療

咁係唔係要唔收人工先叫為幫人多過為賺錢?

你咁嘅邏輯

所有政府工都應該底人工

因為要証明佢哋係道德高,唔係為錢,係為人民服務

係唔係要咁?

係唔係人哋做服務果個要圍住你轉

佢哋本身條命就要無條件受你批評但要繼續幫你?

失敗嘅人永遠都只係怪人
你有無見過D傻佬 因為側邊病人部維生指數機嘈之後熄左部機??
如果死左 邊個賠返條命比人?
護士幾時係服務性行業
你當係為錢
佢唔真心都好
但佢做啲野客觀上又真係幫緊你或者屋企人
咁又點?

過客姐 同你過人世咩….
成堆人係度認真討論 有冇諗過係反駁隊帶風向

係度吹風話香港醫療人手不足

為未來大陸醫護來港執業舖定路
喺連登留意咗班醫畜好耐,連登一直係有一班醫畜成日有醫療事故就極速護主同攻擊病人同家屬,班醫畜成班都係人渣黎
喺連登睇住依班人渣,成日係到夾埋攻擊啲上連登投訴公立醫療出問題既user
班人渣可以好犀利咁,一隻粗口都冇,但所有內容都係極惡毒嘅人身攻擊,務求踩到啲投訴佢哋嘅人一文不值,同推卸責任顯得自己同事完全冇錯咁,以及踩低家屬顯得自己高人一等,要其他人跪拜佢哋咁款,仲有一點恐怖嘅係因為佢哋會打手咁夾埋一齊製造正負評數,所以有啲唔知道嘅人會跟埋風撐佢哋
依班人渣真係我喺連登見過最惡毒嘅人
例如之前有個女仔因為一啲醫療失誤引致輸血延誤,搞到個女仔最後變咗植物人好似最後死埋,嗰班人渣見到依啲post就會係咁入去屌佢阿媽,話「手術係有風險㗎啦,有失誤好正常呀預咗㗎啦,喺度投訴咩啫?正一「西客」厭厭尖尖咁,而家你個女都變咗植物人啦,仲喺度爭取乜嘢啫,個女做植物人而家仲慘,不如俾個女快啲離開人世仲好啦」,仲有更多不能盡錄,之類嘅尖酸刻薄說話,真係人渣中嘅人渣
又有另一單,又係因為醫院d人冇認真處理病人,搞到個家屬嘅屋企人失救,事主上連登投訴,成班人渣夾埋一成欺凌佢,各種人身攻擊,乜嘢都齊,最過分係其中一啲人渣講到「你個不孝子,你老竇都一把年紀,我哋俾佢早啲死咪仲好,你而家要我救返佢,佢咪仲受更多苦?所以你係一個不孝子,自私既人渣」,之類嘅仆街說話
而家依單又係點?冇跟開?
原po又俾返醫畜人渣欺凌到要del post del acc?
連登仔幾時先認清,而家連登係有班黑心醫畜喺度圍威喂?
咩工種
真 如果主角係老師社工就會引到啲人無腦狂屌啫 講醫護真係未死過
真 護士起薪先得連登fg 4/5
最多藉口就係忙,但跟住又好得閒咁上連登做打手,真係神奇,咁忙又咁得閒上連登做打手既
一係就話咩打份工啫,對你咁好做乜

喺度話咩,個病人打到我點算?
但其實而家連個病人究竟有冇真係郁手都唔知,公立醫院又唔俾人隨便探病嘅,做乜真係冇人知
公道
乜真係有人返工唔係為人工?
你個post 真係天真到
個個入院都唔舒服㗎啦
佢對屋企人發脾氣唔代表 出嚟社會唔同場所都可以
叫好痛想點理? 食止痛藥?
佢想唔想唔重要
佢咩行為先

如果唔想俾人整痛 你唔信賴 你可以簽紙出院
冇人迫佢入公立醫院 除非有精神病強制入院

你自己選擇留低喺中國香港
哩到低稅但已經包埋醫療
又要慳錢唔去私家
大家都早知係咁 咩人咩感覺咩生命咩真性情
你今年幾歲
以前護士環境好閪 都冇人肯入行
人工一高 多人入行 就乜人都有
喺中國香港計
喺中國一向都計服務性行業
你選擇留喺中國香港
哩到有好優質嘅醫療
唔明你點解要咁講

你自己揀要低稅 低稅梗係包埋
可以揀簽紙出院 冇人迫你一定要住
係咁㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞