[4:0 定4:1 翻Boston] 2023-24 NBA季後賽討論區 (69)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
名將之子
覺今場大炒係塞輕敵加獨成班打起
唔知關唔關獨開始適應左塞防守強度問題
今日塞狗防守有撚強度咩
手都唔伸
又唔box out
睇到好嬲
我又唔覺得佢防守組織有廢鳩水平
咪玩啦..差好遠
最鐘意講塞牛55波

賭盤話左比你聽無可能係55波啦
所以佢咪比人以First pick身份笑緊

最勁水貨First pick Anthony Bennett當年都一樣比人笑到消失係nba

如果佢係2nd round pick或者後少少 基本上無人會笑佢地
印象中當年JT都吹得好勁
又KOBE認證咁上下
個名氣絕對唔差過JB

因為JT笑左湖走寶好多年
塞今場輕敵就一定 3:0 放鬆哂心情
小球隊超巨打生打死冠

仲有字母都係啦

鄧肯算唔算
隔左半晝碌一碌social media
成日話小牛多寄生球迷,我反而想知菜有幾多都一樣係寄生粉,有幾多係唔抵得小牛多人撐然後撐菜嘅
到底係咩fans先會話自己隊波打假波完全係抺殺自己隊波嘅努力
鐵圖就算打得唔好都睇得出佢好努力想贏啦
一兩場手軟/對手調整得當自己適應唔切根本就好正常嘅事
事實今場77防守係好左所以全隊整體都守得好好多,其他球員早幾場放空唔入嘅波今場都入到所以先贏得咁輕鬆
呢啲時候唔係鼓勵自家球員反而不斷話人打假波
就算讓賽想主場拎冠 玩到輸38分都好核突姐

同埋Final 橫掃都係一種記錄同榮譽黎 咁多年都唔係好多隊做到
真 輸一場就話專登讓賽打假波既真係對自己撐既球隊好不敬
睇塞都知佢哋間唔時係手軟又中風
雖然今日成隊都發瘟係比較少見
但同時今日牛role player+籃板+77認真守
所以有咁嘅比分真係唔過分
拎住supermax人工
但又唔想人用superstar standard睇佢
邊有咁著數
一係好似Poole咁厚顏無恥擺爛囉
大麻頓柒在打到女人咁樣,驚俾人掂到身體蝕底
練唔出進攻其實無咩嘢,反正大大個bogut喺面前
第一次聽JT係用來當3D用
其實塞迷真係唔洗介意人地屌JT
因為最少大家真係用緊聯盟top tier standard去睇佢
做得好既 例如串連多左好左 要讚
做得差既 命中低中 clutch time亂鳩step back 3分 要屌
對一個入左東決幾次 final 2次既主將
如果我當佢係二當家先係唔尊重佢
最衰都係NBA 連續俾佢三年入一陣
最衰都係塞 俾咁大份人工佢
依家攪到佢要俾人用superstar把尺去衡量
「他只是個孩子.jpg」
Jerry west件廢老終於死
有d塞迷好撚小氣同玻璃心
強如熱火三少 全勝勇都會有柒既時候
唔通73勝當年又話輸左就打假波咩
賽前話小牛大熱 塞先係underdog都大把老作啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞