[4:0 定4:1 翻Boston] 2023-24 NBA季後賽討論區 (69)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
係唔勁但贏波贏冠軍囉

塞狗
公道講頭幾年佢真係唔係重心
係傷到要比晒佢打姐
個個盲撐譚迷好似你咁識分開黎講就好
譚第一季即戰力本來係irving+hayward+鷹王
平行世界hayward唔係第一場斷腳廢左
真係唔知雙J最後養成點
a頓夠first pick啦, 咪又係做藍領工兵
唔知巴打你睇佢睇咗幾耐
我都幾肯定開頭draft佢返嚟唔係當頭牌用
嗰年係講緊有齊KI Hayward 同Al
仲要有上一年重點新人JB

如果唔係Hayward開波嗰下斷腳
加上KI playoff打唔到
JT個角色唔會build up得咁快

佢21年開始偏哂魔球投射打法仲唔係唔討好?
下下drive入去變哂形到今時今日都係咁

都係嗰句
從來都無話佢好勁
不嬲都話佢唔係super star
但above all star 綽綽有餘
3連一陣我都唔覺得選佢有咩問題
下年多數唔會冧莊
本身一入nba呀Hayward就斷腳
佢打得起冇錯係surprise
但dllm 你入左咁撚多年一陣
又美帝隊又剩
同我講要用工兵standard
唔係用superstar standard評價佢
會唔會搞笑左少少
呢件垃圾都擺黎講
所以咪俾人屌佢soft又冇板斧囉
閪呀 笨叻呢啲俾人屌得少?
咁佢講緊一開始,事實係draft report同當初模板天花板都唔高
同而家的確唔夠勁都係事實,好多人塞迷都屌架喎
22年自己打唔掂維堅斯
連背打curry都唔掂
係屎喎
23年G7自己踩咗落人地隻腳受傷
反cup唔到都無計
但你唔先輸3場使乜搞到咁
塞係咪突登輸?
當初draft JT我有屌埋一份
想要第4th pick個Jackson
我錯哂
點解唔講得, 笨叻都係狀元
條撚樣無嚟試訓,安爺爺一定唔會揀佢,都好彩無揀
無熱火76人同公鹿既培訓
雙J all star level都應該無
尤其係熱火
討論點係NBA最終做咩角色同佢自身順位關係唔大

唔係覆講緊帝痰被捧做球隊一哥又做唔掂問題
如果佢今年其他performance + 之前進攻效率就真係超巨
但可惜佢增重增到d form 變晒形
呢d 要offseason 搞架啦
過到呢關就係超巨
我覺得佢3年一陣
我都係用返一陣嘅標準去睇佢
係戰績 隊友拉上補下 令佢去到一陣
定係佢自己夠carry 而去到一陣

JT 唔夠獨當一面係事實
事實上佢而家draymond green咁嘅角色嘅人
唔夠勁 但好隊友好gm 令佢有咁多嘅成就
一陣同球隊戰績冇必然關係
而且從來都冇明確評分準則
二, 三陣都係一啲會睇隊戰績, 一部分得獎係重睇個人能力

Smart 係綠軍個dpoy 就真靠團防痴返黎, 進階數據又唔係特別靚
JT 第一年係幾亮眼
冇Lbj 幫手
第一年都真係做下3d 算
咁所以JT 靠咩拎咁多一陣?
我會用相輔相成去形容佢
佢一陣都係建立係全隊數據最top
ave有27至30分 隊波又top咁一陣就順理成章
當然調返轉對Jazz既米曹其實好唔公道

不過下年繼續咁鐵就無㗎啦
Embild會返嚟
字母2個肥仔SGA唔傷既話差唔多鎖定哂
ant 22歲,入po 攻守都大進步. 仲要狼進攻上無太多幫手,打牛柒都比人屌到傻.

以譚仔cv又有經驗又有幫手,作為球隊大佬以佢今輪進攻比人質疑好合理.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞