泰國推出「5年期」超長 Digital Nomad 簽證!費用約 $2100元!

120 回覆
62 Like 6 Dislike
果時我facebook group 搵
同埋果邊租屋租客唔使比佣金
我租個間就差唔多4百呎 包哂電器 雪櫃 洗衣機果D
當然會有限制 以前啲鬼佬最鍾意就係去柬埔寨出一出境嗰一陣又返返入去重新攞30日簽證 而家好似冇呢支歌仔唱
比起泰國只係一舊屎
食飯貴四五倍但係仲難食 服務又西 租金又貴
喺香港玩digital nomeD嘅多數弱智
你呢D真係為駁嘴而駁嘴
150匹喺泰國已經好多嘢揀 去啲平民地區已經咩都有得食
你就拎啲兩餸飯蒸飯嚟比
香港幾多人可以wfh? 一聽就知泰國唔係諗住香港人會嚟啦,擺明係吸引鬼佬。
你係香港落茶記食碗麵,人地開你20蚊。

泰國早幾日行過super rich做緊4.68,27b最多咪5.8蚊。

香港正經食隻碟頭飯lunch依家50幾60蚊,果邊正常碟頭飯係50幾60b。你可以咁諗,但食兩餸飯係計蚊,食t21係計b

各自要平要貴一定有選擇,但香港食野3000蚊1位月要搞掂3餐係有難度,但泰國唔會難搞。
3000可以食兩個月人哋local 50b一餐,嘢飲30-70
年薪49萬
連登仔福音
個個FG 50k 月薪
有身份證都去得
未來唔知
但近10年日常消費感覺上香港加得快過泰國
咁買下零食,食下tea同宵夜,有時又食好少少,有時早餐就食2隻蛋,有時自己煮,差唔多喇
一定要自己煮泰國餐餐出面食好快死
呢d可以成為變相退休簽證
只要你保有是但一d遠距工作就得
新失敗鬼佬
其實旅遊業有咩用
未聽過有咩國家可以靠旅遊業發達
何解
從來冇聽過係香港digital nomad

都係去低物價地區為主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞