泰國推出「5年期」超長 Digital Nomad 簽證!費用約 $2100元!

120 回覆
62 Like 6 Dislike
依家啲公立醫院的確係比班廢老佔領左
姐係咁講啦
都好多大陸人無所事事係度hea
住幾耐入籍kk國?
果面興唔興叫外賣?
Kk園游牧
大把,但我個人唔建議

去知名餐廳食野,有事都有得係餐廳搵經理,就算即刻攞走,食完有問題都可以第2日返去餐廳搵經理跟。你食街邊野,亂叫d不知名餐廳,明明叫左海南雞飯,但黎左燒鵝飯就唔好喇。
勁過香港呀,人地grab food
外賣送大麻都得啦,合法架
有咁平咩我睇到嗰啲全部都要過萬蚊。
其實佢嗰啲要求咁簡單,直接去港平唔係去做嘢其實係咪都可以申請?咁其實好多老人家都可以咁樣申請。
舊年連登個個都話KK園 而家係咪無左回事喇?
泰國醫療好過香港
得但係 你喺香港去本來就好平 旅遊簽證一個月都好夠做

係西方嗰啲出入泰國成本高嘅先會畀呢個visa吸引到
The Annual fee for the 2024/25 School Year is 22,000 Baht, or 11,000 Baht per semester. This yearly non-refundable fee is payable by all students enrolled in Grades Kindergarten through 12.
知唔知咩叫digital nomad
係呀 去KK園區都好方便
我未睇喎屌你老母
巴打計劃有咩變化 已放棄去泰國躺平?

我都打算揾多十年八年錢就去泰國退休/躺平, 計數就覺得似乎唔太難, 但總擔心情況變化到時錢唔夠
kk 園員工 都係digital nomad
有得走先叫nomad
我最大變化就係多左個老婆

數唔難計,萬一有事已諗定左應變計劃
haha好多人都係咁打算
即係要兌左50萬泰銖先
Lisbon 租金好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞