(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (10)

294 回覆
3 Like 1 Dislike
有冇住過既手足知道由布院定別府好d
講起就嬲 Agoda兩晚12k有找
我以為ubuya出名哩個價錢差唔多

點知比我見到官網有offer 7k有找
我啱啱成個禮拜同Agoda交涉要free cancellation/reimburse個差額 針對佢個best price guarantee

交涉失敗 依家搵hsbc申請dispute
佢有冇話失敗原因,我試過價格保證係得,賠咗千幾蚊港幣
好撚on9 來回左十幾個email 次次都係唔同人覆我 講嚟講去都係果幾個point:

- 提供既better offer唔match本身個booking內容(房型)
- 搵唔到我講available既offer
- 本身Agoda個booking有promotion offer所以唔符合best price guarantee

頭兩個我已經不停cap圖畀佢地
第三個point更on9 屌個cash back reward得二十幾蚊港幣 係成個房價唔夠0.5% 點撚樣比得上人地個offer呀

痴撚線
首先你要cap咗圖個房型要一樣,同時幅圖要有連稅價錢同booking日期要一致,然後再send email比佢,你最好係用官網比錢個頁cap
我有呀 cap晒圖 send左幾次畀Agoda

佢地每次覆我reject既理由都係唔一樣 上面三個不停輪流用

Agoda: 兩晚 12k有找 淨係包早餐
官網: 兩晚 7k有找 包早餐同第一日晚餐 第二日冇清潔

一樣都係Japanese style room. 46 sq meter 一樣日期

哩啖氣我都點啃唔落
直接打電話去Agoda cs,多數係馬拉人廣東話接,然後同佢直接溝通,唔係就去海關投訴佢違反商品說明條例
打過去香港分部
之後來回左幾次email分別有泰國人同印度人打比我

我已經經hsbc dispute收返比左既錢 但係佢地都要調查 因為係我authorize個交易 唔係盜用 所以有機會失敗

老實講 Agoda有濕鳩policy 佢放個二十幾蚊cash back reward就當我有用promotion
on9嗎?個垃圾promotion計埋都係要萬幾蚊住兩晚 人地官網7k咋 痴撚線

我就玩到出發前為止 反正我冇得free cancellation個booking都仲喺到 聽日我會用office電話打長途去Ubuya查詢下 當然唔排除Ubuya都有份食夾棍
有冇人可憐下小弟
別府

見啲溫泉旅館好多都兩位起錶 頭痛緊
研究下先 希望嗰幾日唔好full booking
官網reserve嗰陣個電話number可唔可以鳩填
屌 好on9呀 諗住book 12月4號 1晚秀峰閣
上網睇個個都過話3個月前先放
仲諗住9月先搶
點撚知而家係早4個月開booking

除左ubuya 仲有冇啲咩好野推薦呀 想要私人風呂
book咗吉祥山中2晚

而家輪到有馬搵唔到
一係就無24/12 25/12兩晚連續
一係就no room available
屌 我都係諗住book ubuya 11月中 又係等唔撚到
其實幾多點開booking?捕左成個朝早都見唔到放房
如果想book下年2月8日秀峰閣
大約要幾時先book得

Thanks
Relux 係咪冇得用app book
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞