(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (10)

296 回覆
3 Like 1 Dislike
11月去沖繩
希望搵到岩心水温泉
之前試過唔 work,但而家又 ok 喎。
西伊豆係唔錯,遊客比例上本土人佔多,確實有種避世感覺。
沖繩真心無乜好嘢,建議住靚酒店好過強求溫泉
間間界新屎坑都會香一年
睇返google maps界奧飛驒似乎都係買人執笠酒店翻新再開
突然要出發知道遲book
見到銀山得返松本旅館 係咪頹到仆街 ?
次選想蘆之牧溫泉大川莊 但又好似交通好唔方便
如果去東北又唔想交通轉咁多程車先去到酒店 係咪藏王溫泉算最好 ?
個溫泉區幾熱鬧同其他地方比
夜晚旅館落去仲好多人
我覺得值
如果你係用pass,新幹線進出唔玩沿路,咁藏王比較方便,始終大部分旅館山形站都有shuttle
如果會停下玩下嘅,就可以考慮上山嗰邊,都有幾多靚旅館,同埋少人啲
講起ubuya 我預11月中 知自己遲左 諗住日日上去捕下執雞
但點解日日睇11月既連無法預約既都無得睇 但10月有啲日子都有
我想book 12月頭但見佢放房出嚟嘅一定要book連續2日所以無book
而家好後悔
唯有日日捕住官網等到有
同Agoda交涉失敗 喺另一個po講左次 唔重複了
自己柒 做左水魚 含淚住
我有睇到個日本po啊
我有用agoda book 12月秀峰閣不過一晚貴幾百蚊
見到你講agoda貴好多但我book又唔係貴咁多
驚係假 去到無房住
所以send Email去秀峰閣confirm booking而且話有2餐
但agoda係話冇兩餐
Book溫泉旅館都係官網好d
佢係未放啲執雞位定點
因為10月31前都有
剩低既住宿只能夠慳啲
11月河口湖暫時book住然然先 其他都未有雞執
我book住富士吟景先希望執到雞
打算12月去草津溫泉,想問吓有冇咩旅館推介?冇budget,最好有私人風呂
有無人住過南知多
海のしょうげつ
好似都係日本人多
黎緊去東京
有無人去過伊豆修善寺果頭溫泉旅館
睇d 打手文講到asaba 淺羽樓 2萬幾3萬hkd 一晚都值咁

但好似少人到連台灣網都無人講
定係去番草津果啲穩陣啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞