(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (10)

268 回覆
3 Like 1 Dislike
咁你唔好去住先啦 草多年錢夠一皮先再去
河口湖如果唔浸溫泉,有冇酒店推介?
星野富士或者其他glamping
咁你慢慢搵。
星野富士確係唔錯。
budget 圍返埋 72000 除三即係 around 24000 yen per head,要有私人風呂加一泊二食,我相信早 d 上床訓應該會發到夢。
唔要私人風呂都仲有d可能
又唔係嘅
淡季
自駕可以去得僻d
三個人住一間房
呢個budget要房有風呂+二食
難搵啫未到mission impossible 發夢先有咁誇張
起碼我就咁jalan亂search
熊本縣非阿蘇area
budget揀3人50000yen都見到有睇落ok嘅選擇
佢有72000yen應該仲搵到嘅
但真係好少好少,佢去嘅日子又未必咁平/有房lor
有冇人有興趣兩間輕井沢fufu嘅包膠
前排住完 fufu真係冇得彈
九州杖立溫泉好似冇乜人講,係咪唔出名?
低筆直我就唔建議強求房有風呂
今年我覺得有風呂嘅房,其他嘢要正正常常,一個人預3萬5以上
低過呢個筆直係可以搵到,但好多時要做取捨,可能係間旅館係殘嘅,可能係兩食有伏,可能係好隔涉(黑川呢啲有咁多巴士經嘅唔叫隔涉囉
反而如果唔求房有風呂,呢個筆直可能拎6萬出嚟租間正常房,留番萬2 租兩節私人風呂,選擇會多好多
日本接近3000個溫泉區,邊有可能每個都講
杖立好舊又好細,就算係我,呢世都未必會去住
唔怪得youtube唔見有台灣人,香港人出片,只有日文片
帶屋企人去河口湖睇下富士山,老豆老母唔浸溫泉又唔會glamping
大佬你臨時加條件點同你玩
我推Glamping係因為夜晚富士山做背景睇星都好靚,camp site呢方面有彈性好多
嗰邊酒店我就真係無住過,湖南一帶基本上唔太矮嘅都一定有富士山景。河口湖東横inn聽講ok的,你用佢做基準睇下有咩要加減囉
記得富士急附近係有間 highland 酒店,附近都幾多野睇。
湯巡追莊,嚟緊我10月去

不過佢一泊二食係放題
最後搵到間有私人風呂,一泊二食,三個人,總房價$3500
咩質素先
BOOK 左8月去油布院浸溫泉,依家咁熱都驚頂唔順
我搵黑川時有間有私人風呂都係每人30000yen
望落都幾正
十一月去北海道,有兩晚會 stay park hyatt,一晚本來想去洞爺湖,但一休唔知係咪見我 book 左 park hyatt 竟然又 send 左坐忘林個 special offers 出黎,最後就揀左坐忘林。
黑川相對真係抵玩,不過講真好多嗰邊大部分旅館個大浴場都靚過乜咁,浸自己房個浴缸仔真係無乜意義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞