iPhone想轉摺Mon 手機,其實摺mon 好用嗎?

130 回覆
12 Like 42 Dislike
oppo find n3好正
國際版

不過唔介意國行就xfold 3 pro
其實當係方便帶出街的摺疊平板

手機真係要就手
冇訊號
冇WiFi
冇聲音
閃屏
黑屏
除左新鮮感 咩都無

頭個幾月 係地鐵打開部機以為好撚型

到第二個月就知道柒 開黎都只係扮野

就唔會再開
等 Apple 發明左摺 mon 先
你會因為部手機先決定自己型定唔型 真係好柒
fold5好撚好用
但如果你日常生活淨係碌下Ig, fb, X覆下whatsapp咁就真係無用
但如果"經常" 睇PDF/漫畫/片 就覺得好好用,大大個mon睇PDF既野真係覆唔到轉頭
agree
同客傾野,睇書睇片睇pdf真係好方便
x fold 3 pro

the best
個摺位好易有水氣
我老竇部fold3一出即買到而家都冇問題,淨係個mon貼甩左,返原廠佢幫佢重新痴過
find n3 有香港行wo
用摺機, 會唔會帶多部正常 size電話出街? for 影相、iOS 之類
點解要? 同埋ios有咩好用?
個個 都講 fold,有無人講下flip 好唔好用
如果出街超過8個鐘就帶定尿袋
有得用主鏡頭自拍其實靚過 非摺機
相機zoom10倍以上先有分別
影完仲有得用quick share返畀 非an機
買flip弱智唔洗講啦
國際版即係港行
聽連登仔講就死得啦
1. 人地話易壞 就跟風話易壞
2. 自己唔用內Mon 又係部機問題
3. 條痕明唔明顯就難講 去到第4/5代基本上唔覺

認真答Fold缺點
1. 睇片唔係好食到個Mon 比例唔好 變左大Mon無用
2. 重 一換翻細機上手舒服好多
3. Fold其實適合係Office唔使郁黎郁去
但又無電腦用的情況,當然都有人會話不如買Ipad
Fold只需要擺褲袋,你諗你
4.唔值咁貴 買二手好過

優點
1. 睇文件唔使睇到眼殘
2. 打機大Mon稍為爽少少
3. 真係唔係幾諗到
國際版應該係OPPO ONEPLUS OPEN ? 美國歐洲 係呢部 個邊無N3
好似有部垃圾大陸機 做得好好無果條痕 仲好平.. 但唔敢用
屌同Nike Adidas 一樣買邊隻都得啦
主機一直用iPhone, 副機 zFold 2 換到 5 都取代唔倒 iPhone, 因為用開 iOS 真係順手好多,但如果副機都 iOS 又太悶
oppo x,好似係實驗機,出咗一年就收皮
你知係同一部就得
oppo find n3
one plus open

講緊國際版係純google
國行版就好多大陸野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞