iPhone想轉摺Mon 手機,其實摺mon 好用嗎?

130 回覆
12 Like 42 Dislike
都可以咁講,睇戲其實制字幕唔係逼埋一舊已經叫做觀感上大左,睇落點都舒服d,但又要考慮下個mon冇直身機嗰d咁靚
同埋ip有個島遮左你一忽,s24又有個窿係到焗你crop走小小個mon睇

多工方面佢用office嗰d個app係有幫摺機優化過,同直身機既app唔同,但要做得功能再好d又要你買佢支筆
出嚟唔帶袋可以嘅,
帶ipad出街就不如直出ipad
個芒咁細你想有幾大用途
睇漫畫都好似老花睇字咁
其實有時啲戲有啲擺左係畫面入面有時係出面乜唔係本身套戲整作時間?
唔好

fold 5用家,直身機好用d,留d錢買平板好過
我睇Disney+ 佢setting同字幕都擺係條黑邊到,同事嗰部用黎睇Netflix 都係,但睇YouTube 就都仲係以前咁
會轉機?
fold出果陣 ifanboy:摺機未成熟 易壞
fold2出果陣 ifanboy:摺機未成熟 易壞
fold3出果陣 ifanboy:摺機未成熟 易壞
fold4出果陣 ifanboy:摺機未成熟 易壞
fold5出果陣 ifanboy:摺機未成熟 易壞

利申: fold 2用到而家 雖然轉左副機 但到而家都未壞
其實我都有諗過由iphone 15 pm ipad pro 賣哂佢換一部摺機例如vivo fold 3 一部過 不過一直都離開唔到蘋果生態圈先唔換 同埋睇戲又大粗邊 真係要重度文書先好似有用
雙修咪得,唔駛逼自己一定揀哂一邊
好似唔係淨係ifan 會咁講
Z fold flip 入面塊貼起左 更新完壞wifi Bluetooth
屌住咁話換返S好過 你完全無視哂
你講得冇錯
直機iphone點用點跌點都一定唔會壞 買摺機都係智商稅
塊貼起左同更新完壞wifi藍牙同跌機有關係?
你唔撚洗貼link我都知
係電子野就會壞呢樣係常識
你唔洗不停貼壞機新聞無限放大
FOLD易壞仲大大聲學人抽水打幾行字 唔加埋紅大字?
傻閪
Samsung Galaxy 討論區 (294) 等待摺機
https://lih.kg/CsbaekX
#185 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

壞撚左呀
其實好似真係替代唔到呢兩部野分開用
雖則一部過真係好好
最令我走唔出生態圈都係Apple pay
反正講你都唔會信 點解唔自己試伏再分享?
更新完壞wifi Bluetooth都可以講?ios冇?
雙修
部fold3用到依加都未壞
MAGIC係HONOR 點會無授權
就算華為要裝GOOGLE都係幾分鐘既事完全用到GMS 唔識就唔好亂答啦
不如買多部用下先
用一排真係岩自己用咪賣走少用個部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞