其實愉景新城呢個商場點解唔係旺到爆炸

402 回覆
46 Like 231 Dislike
一入愉景新城就勁大陣榴蓮味
同太子<->旺角差不多
而家重係度
全條有冷氣架喎
禮拜六仲見到有細路玩緊
個商場咁大完全有能力好似深圳咁搞個party day
反正都係搞親子主題
但個商場淨係得個極大中庭搞event
有d浪費
真 同埋個場咁大應該試下搞咩室內滑雪場/溜冰場 果類
咁d人先會突登黎
蝕死
之前好像曾經搞過臨時溜冰場

仲有呢個 setup 但冇開放
禮拜六仲見到有細路玩緊

咁我星期日去見全個下午冇開

中庭唔會長期搞溜冰掛
架冰車放邊
上面兩層好多補習社同小朋友興趣班,一係就係傢俬室內設計,都唔係 target 俾人閒逛既
多數好有 target 先會去上兩層
愉城啲廁所清潔係散工
衛生情況差
甚至經常比人發現「反鎖唔比人用」
想練腳骨力
無咗SPAO之後真係無咩理由去
代替佢既誠品又多咗分店 唔一定要去DP
仲要40歲前已經行o左"好多年"
即係幾多歲開始行?
可能真係唔同角度睇到唔同o既o野

有人話天橋好熱好焗, 空氣唔流通
有人話天橋有開冷氣開到夜晚十點打後

同一個商場
有人話見到好多人
有人話見唔到有人
會咪唔同時段o既問題?
個定位唔該親子商場咩
細個coco搞啲event全部喺愉景新城搞
次次行嗰條天橋都行到我屌晒老母
剩係問你一句, 即刻答,有咩鋪頭引你去,
星期六日好多人
10 年,你會唔會太樂觀
點會食曬荃景圍同荔城
愉景個位置就係閪,地鐵站行過去要10 分鐘,唔係好遠,但嗰條天橋係on 9 乜都無,睇風影

其他交通工具都去唔到門口,唯一係泊車多位,吸引假期家庭客
其實我覺得個名嚇親人

愉景新城, 聽落以為要入愉景灣, 即係入大嶼山
點會無喇喇去個咁山長水遠又冇o野賣o既商場?
又唔係住愉景灣, 都冇需要去呢個愉景新城喇
呢D 假冰黎,係一塊膠
呢d 相對既姐,條橋個所謂既冷氣 但你唔會覺得涼,唔係行入商場個種feel 黎,感覺似抽氣扇通風多
我都R晒頭
麗城人民生野自己屋苑攪掂
要行街不如沿海滂行去荃西
荃景圍就一半半,荃中荃景應該必經
但荃威荃德個堆都係搭車多
就算星期6日都好極端
朝早都係附近居民
11-12點後就多家庭客,去到2-4左右應該係最旺最爆既時候
去到5-6點堆家庭客就開始散,7-8點就變返平日咁
無野好行,佢集中搞假期比細路放電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞