其實愉景新城呢個商場點解唔係旺到爆炸

402 回覆
46 Like 231 Dislike
荃廣有一段時間係好死 仲有噴水池最尾個段時間 大約拍槍火個期
如1其實都係旺果條通道, D 人經佢通如2 +荃1/荃2
開左無印+Namco 好左少少, 但係都係廢, 遠離少少果條通道就冇乜人
最大作用係間惠康, 運動家都勁少人行, 仲有勁多租唔出既鋪
叫做好左, 但佢呢個位置黎講都真係做得幾差

荃2執左勁多鋪頭,圍住Namco 黎執, Plaza88 勁多吉鋪, 荃灣最旺時期已過, 其實荃灣D 商場差在唔夠一體化, 有時入到元朗行Yoho, 覺得咁多個商場加埋都好似唔夠人地yoho 1 2期商場配套咁好
隔離中染排得仲勁
我住左荃灣三十幾年,真心唔覺得荃廣旺足咁耐
有噴水池個期我印像係最霉,個時初中左右同班同學仔星期六去睇早場,食哈迪斯早餐。睇完行多陣到 Lunch 時間都係唔駛等位所有餐廳任入,當然個時成班初中雞無錢只能去返附近既街鋪平平地食野就算
仲有溜冰場
中柒有 IKEA,加埋酒樓。愉景雖然有酒樓,但同中染酒樓比明顯貴小小同人流小一截。
認同樓上愉景係自成一國,荃灣個批尤其是荃新如心一二同海之戀開曬之後商場之間流動勁近,唔覺唔覺就行,變相好似沙田咁連埋曬。相比起愉景係好行好多
好多家庭客老遠專登黎玩D event 架
但只係週未同假期多人流囉
海濱d 人都係食開屎
Well deserved
開咩都執
係d 垃圾茶記先可以屹立不倒
而家荃灣入息中位數18區內排頭幾位,俾荃西拉高晒
遲下天橋駁到荃西去愉城,引到班中產家庭客,其實都有潛力搞返起
不過俾轉手俾華懋搞就難少少.....
好似比人收購左
海濱真係難搞
入到去明明光天化日成個 feel 都陰陰沉沉咁,都唔知點解....
印像中海賓個場未執之前好似有老麥
但仲係好多大brand 唔肯黎 海之戀都搵唔到大客去租,荃灣而家情況係所有野都係行平民路線,偏潮流,年輕,中價既野都係唔肯入黎,我都幾想有朝一日 cos zara apple 呢d 會肯開入黎荃灣
反正都係行,如果行去荃西至少一次過可以行幾個malls, 但行嗰邊就真係得愉景新城
講起荃豐
真係愈做愈霉
以前有荃灣信和之稱
垃圾房隔離2手漫畫個老細年年動漫節就上新聞
而家無野好行
例如?
而家新brand開分店都幾乎有荃灣份
荃灣買運動野識去一定係去寶石大廈間nike
nike直營散貨場
好彩可以執到靚款波鞋
仲要好平3,4百已經有
唔出奇, K11條友要搞grand 野
你搵啲細路跑來跑去唔符合佢心水
賣左啦, 而家華懋
如心換左人好似係有心搞左

以前如心1 嗰個位可以變左死場
都係得d 超市 食店,但時裝,潮流野勁欠缺 連yoho,tko 都齊過荃灣
好多人wor....你有無去過架
勁多家長同細路
有U記都夠啦
鬼佬牌子啲cutting用料都好屎
佢出入停車場條橋到底係邊個弱智設計
初初開個陣係旺既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞