其實愉景新城呢個商場點解唔係旺到爆炸

402 回覆
46 Like 231 Dislike
週不時有優惠
三代目唔差
係價錢高d, 沖繩未食過

暫時全個場最好食我覺得係outback, 貓頭鷹,鳥山名
傳說話諗呢條橋嗰個俾舊世界太子迫走咗,而家過咗華記做緊商場呢邊嘅大佬
咁黑暗
好白痴
私人業權裡面既公共空間
如果揸正嚟做唔俾商業用途
係一定無辦法被好好利用
政府就係唔想理先至交俾財團管理
財團又點會免費幫你搞好
我去親荃灣都係經過呢度去食嘢
佢講得荃景圍同麗城已經知條友戇鳩啦
離 MTR 太遠, 死場一個
aeon donki 松本清喺埋晒一齊真係好正 可以即場格埋價
廿年前已經有噴水池+冒險樂園+ ikea+百老匯+吉之島
仲有間哈迪斯
所以新世界,而家放售緊
以前仲有美食廣場旺好多
仲要只係做寵物主題
牌子…
品牌好大陸
愉景新城商場內的公共空間面積偌大,僅在地下中庭已有六萬多呎是未補地價公共通道,附屬公用設施更有通往港鐵站的冷氣行人天橋(100%由商場負責)、巴士總站扶手電梯(100%由商場負責)、通往福來邨行人天橋(20%由商場負責)等等。

我們早於2016年揭發新世界發展違契出租公共空間,地政總署最終追討數以千萬元地價損失。申訴專員公署亦於2020年發表主動調查報告嚴厲批評地政總署,縱容地產財團違契使用公共空間進行商業活動。

https://chiuyanloy.hk/%e3%80%90%e7%a4%be%e5%8d%80%e9%bb%9e%e8%a9%95%e3%80%91%e6%84%89%e6%99%af%e6%96%b0%e5%9f%8e%e5%95%86%e5%a0%b4%e6%94%be%e7%9b%a4%e3%80%80%e5%85%ac%e5%85%b1%e7%a9%ba%e9%96%93%e4%bd%95%e5%8e%bb%e4%bd%95/
舊時會特登去行spao
遲d 有荃景圍地鐵站可能會好d 既
講親子又唔夠大陸d 親子商場咁多元
做d 唔做d , 太保守
大陸開勁多訓練班,興趣班,商場又有小火車
我反正鍾意佢未轉型之前,下面間foodcourt 係童年回憶,同d fd 係個度聚會
真,以前個風格仲正
放棄吧啦,根本無心搞
成個大陸商場模式比你抄都唔去抄
好運你老未垃圾地方
啲自動門已經4度壞咗2度
男廁尿兜12個壞9個
五分鐘內都行完啦
又唔洗淋雨
咁都行唔到同殘障有乜分別
定連燈仔覺得地鐵站上蓋先叫住宅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞