物傷其類,澳門搞成咁我真係笑唔出

85 回覆
391 Like 38 Dislike
澳門狗唔好以為香港人咁想理你啦
香港人係利用緊你地嘅發生嘅事,做政治宣傳,宣傳反支嘅政治目的咋
你估香港人係關心緊你澳門咩
根本你澳門發生咩事我地都唔care,只係care你發生嘅事係因為支那而起
就係咁簡單

巴打心水清
香港人係利用緊你地嘅發生嘅事,做政治宣傳,宣傳反支嘅政治目的咋
根本你澳門發生咩事我地都唔care,只係care你發生嘅事係因為支那而起
就係咁簡單

就係想話 奶共下場就係咁
澳門自甘墮落抵屌同啲人抵死係兩樣野
唔該連登仔分返清楚

自甘墮落?你好熟澳門?
你知澳門困境喺咩?
澳門完全無能力反抗共狗你知唔知阿
立法會清一色保皇
無論喺咩方咩阿 簡單講
無可能有得出聲
一句話有澳豬屌過香港人就記到依家
佔中時就無澳門人支持嘅?
喺唔喺要去你屋企門口大叫支持先啱
你又知唔知年輕一輩反共
但被長輩打壓 可唔可以唔好
用香港條件諗澳門

「某部份」連登仔真喺低質到極點
睇人仆街最開心
咁希望你都可以令大家開心啦

死左人仲咁興高采烈 你地有無聽到
有啲片 親屬喺條街到喊阿
聽到心寒 好撚淒涼
屌你老母 真喺嬲到仆街

點解會一場風 搞到澳門咁樣
背後人為因素都好大
6點講9點會掛8號波
3個鐘之內會發生幾多事阿
無人可以唔返工 無人做到準備
同埋依個喺53年嚟最勁一次颱風
要盲屌前 俾返啲唔同角度思考啦

唔係唔明你講的情況
你以為香港無發生呢d事?
問題係就算明知無咩用香港都有人出黎反抗
澳門呢?
一句完全無能力反抗就完?呢d咪叫自甘墮落
問過澳門人幾憎香港未?
佔中/立法會/遊行比澳門人叫搞事聽過未?
上Facebook睇過幾多澳門人屌尻香港未?

唔好同我講人哋衰你又要衰
答案=

弱智先屌票
個陣班澳門狗走嚟屌我地香港點計
聽過以牙還牙未?
宜家笑下你地姐
咁大篇嘢重以為講咩
結果又係血濃於水,總之笑鳩人就唔啱
咪正正就係點解澳門咁和諧咁無事囉
我係香港人
澳門人係抵死 但面對住五十步笑一百步既香港人真係得啖笑
分開「出過力屌中共」同「無出過黎屌所以自甘墮落」而自豪真係好柒
根本兩地都係死於同一個問題 就係比上一輩既得利益者消耗
你地話笑鳩雨革個班「澳門人」 有幾多真係本地人?大部份都係大陸仔黎 就係要分化兩地孤立香港

由上年梁游開始 到上星期律政司濫權 大陸已經踩到上心口
而家唔係拉攏多個人幫手 反而剩係識笑鳩人
香港咪一樣有班契弟後生仔幫林鄭站台
根本每個國家同年代都會有契弟
走去笑鳩班契弟而浪費機會去搵人幫拖 得啖笑
就係咁簡單

on9仔淨係識二元對立
咁大篇嘢重以為講咩

回應樓上巴打,我從來冇唔俾連登仔笑澳門人、我亦冇讉責連登仔用詞惡毒、黑心之類,因為我覺得呢啲係言論自由嘅一部分,你哋憎恨澳門人、幸災樂禍,我亦無從干預

我亦冇講咩澳門同香港人血濃於水、更無呼籲大家捐錢、捐物質;第一身分認同上、歷史上香港人同澳門人就係有實然差別,第二我認為「捐助」應該係自發性行為,我亦係nobody,冇任何號召力去影響任何人

我個post嘅主旨從來都係,透過借鑑澳門嘅災情,去擔憂香港嘅未來;重點唔係咩澳門人好慘呀,我哋要同仇敵愾、或者做口德邨居民,叫人唔好咁口臭恥笑澳門人,唔係,我唔係道德撚,你要笑澳門你笑飽佢,我亦無意去阻止你;但我笑唔出嘅地方在於,見證澳門嘅淪落,令我更加憂慮香港嘅前途,從而哀矜勿喜而已
你諗下08年四川啲豆腐樓
你諗下人地間電廠
你再望下條港豬澳
睇人仆街都睇下原因,有咩垃圾巿民就有咩垃圾政府
仲有個D話鄰國唔關佢事既人, 眼光淺窄到
比人笑鍵國係正確
咁大篇嘢重以為講咩

回應樓上巴打,我從來冇唔俾連登仔笑澳門人、我亦冇讉責連登仔用詞惡毒、黑心之類,因為我覺得呢啲係言論自由嘅一部分,你哋憎恨澳門人、幸災樂禍,我亦無從干預

我亦冇講咩澳門同香港人血濃於水、更無呼籲大家捐錢、捐物質;第一身分認同上、歷史上香港人同澳門人就係有實然差別,第二我認為「捐助」應該係自發性行為,我亦係nobody,冇任何號召力去影響任何人

我個post嘅主旨從來都係,透過借鑑澳門嘅災情,去擔憂香港嘅未來;重點唔係咩澳門人好慘呀,我哋要同仇敵愾、或者做口德邨居民,叫人唔好咁口臭恥笑澳門人,唔係,我唔係道德撚,你要笑澳門你笑飽佢,我亦無意去阻止你;但我笑唔出嘅地方在於,見證澳門嘅淪落,令我更加憂慮香港嘅前途,從而哀矜勿喜而已

巴打唔駛理班haters,當然都希望見到你地會有反抗既一日
正評!
傻閪中小學雞
過左暑假希望會少啲
仲有啲岩岩上大專
仲保留幼稚思想既人
將來見到自己咁幼稚會點諗
不諱言,我好同情澳門人,呢點可能同主流連登仔民意相違背;但我開呢個post嘅目的,唔係想讉責連登仔恥笑澳門人、或者站在道德高地去斥責他人;因為我尊重每一個人嘅價值觀,縱然你嘅人格係幾咁卑劣都好,我都會理解同體諒

然而,我希望連登仔/香港人反思嘅係,究竟澳門當災,香港人係咪真係可以一直食花生、隔岸觀火呢?

你哋關注嘅係過去澳門人對香港嘅冷言冷語、嘲諷謔詞,我關注嘅係香港嘅未來;大家價值觀嘅分野,造就我同你哋嘅觀點迥異

唔好意思,澳門人同我地嘅價值觀唔一樣 所以你唔好做啲多此一舉嘅野啦
你同情人地 人地有冇多謝你呀
屌你香港狗炸
不諱言,我好同情澳門人,呢點可能同主流連登仔民意相違背;但我開呢個post嘅目的,唔係想讉責連登仔恥笑澳門人、或者站在道德高地去斥責他人;因為我尊重每一個人嘅價值觀,縱然你嘅人格係幾咁卑劣都好,我都會理解同體諒

然而,我希望連登仔/香港人反思嘅係,究竟澳門當災,香港人係咪真係可以一直食花生、隔岸觀火呢?

你哋關注嘅係過去澳門人對香港嘅冷言冷語、嘲諷謔詞,我關注嘅係香港嘅未來;大家價值觀嘅分野,造就我同你哋嘅觀點迥異

唔好意思,澳門人同我地嘅價值觀唔一樣 所以你唔好做啲多此一舉嘅野啦
你同情人地 人地有冇多謝你呀
屌你香港狗炸

佢有佢屌,我有我做自己
巴打遇到(澳門)人挑釁嘲諷,你還拖、以牙還牙係人之常情,我冇任何意見;只係我冇乜興趣還擊而已,通常由人哋屌,因為我知自己做緊咩,無謂費唇舌去同人互屌
樓主
咁大篇嘢重以為講咩

第一,我認為呢個世界冇咩所謂haters,呢個世界冇無緣無故嘅愛,亦冇無緣無故嘅恨;通常一個人、一個地方都係發生咗某啲嘢先會有咁多人憎恨

第二,我係香港人、土生土長,雙親都係,我由細到大只去過澳門一次,對呢個地方同人民完全冇任何感情;我會出呢個post,皆因想表達我對香港未來嘅憂慮;人民咩質素個地方就咩質素,澳門如是香港亦如是,但我見到連登今時今日嘅現象,就不其然憂心起嚟
收嗲啦
樓主雖知道今日香港已經唔係你細個果個香港
而家香港有兩百萬受過共產黨思想薰陶既新香港人
因為垃圾人種大量增加
留言印度化、isis 化、蝗化係意料中事
香港處係一個劣幣驅逐良幣既過程
再過二十年人渣常態化
咁大篇嘢重以為講咩

第一,我認為呢個世界冇咩所謂haters,呢個世界冇無緣無故嘅愛,亦冇無緣無故嘅恨;通常一個人、一個地方都係發生咗某啲嘢先會有咁多人憎恨

第二,我係香港人、土生土長,雙親都係,我由細到大只去過澳門一次,對呢個地方同人民完全冇任何感情;我會出呢個post,皆因想表達我對香港未來嘅憂慮;人民咩質素個地方就咩質素,澳門如是香港亦如是,但我見到連登今時今日嘅現象,就不其然憂心起嚟

香港已經夠仆街啦,要擔心將來嘅唔駛望到澳門仆街先擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞