召喚LIHKG商用車學神 (57) 之 秉承得po頭嘅優良傳統 篇

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
用keyboard都玩得幾過癮
yes
吞槍10A荃灣限定
但有記好似有部宇通10A係柴灣?
用passport整車牌
真係pin咗
又唔睇po頭
你錯啦
甩A係人手甩
唔好諗住運輸署有自動化
去晒貨櫃碼頭考L位
叫運吉改考試標準,俾扭多幾手好過啦
考全部車都要一手泊位,根本唔實際
考試制度脫離現實情況,先至令到好多人考到牌都唔識泊位

第一次:疫情前係沙田玩棍❌

尋日:轉自動波,上完套餐7堂,知道自己唔係好得,再補1堂,都係❌

一出街做太多嘢,明知枝🚦短,都仲係跟導師話俾少少油去,結果當然轉燈急brake,再被考官出🦵收皮。

好在個主任都好人👍,臨落車都講返我衰咗D乜。

而家我係報緊駕院嘅CEF課程,pass唔到路試,就冇得做埋後面嘅部份,跟住claim返13k左右。

沙駕要排起碼半年,我未必等到,職員話可以自己出面考,跟住再返去玩埋下集。

有諗過入九巴做PT考牌,叫做沙田自己主場,同埋唔使錢,不過係驚提早離職,手續麻煩。

暫時糾結緊,好唔好俾多6-7k,出去街場搏多轉,咁就加加埋埋用成30k😱,但係claim得返接近一半,否則就係而家嘅成本24k左右止蝕。

唔好意思,太多口水,其實想請教:

- 睇完本人嘅賽果,各位大大覺得我搏唔搏得過?

- 街場我應該去柴灣,雖然荃灣近好多,但係感覺路況複雜好多,請問有冇好嘅自動波師傅介紹?

謝謝!
無人跟過你車唔知你手車點,就咁睇你第二次考已經自動波都算多細tick,但如果自己覺得只係爭少少咁出去搏一次都可以
柴灣梗係要搵尹師傅
大大個canva水印
稔灣內運即係堆填區?仲要12碼
謝謝指教!自己慣咗揸私家車🚗,每日返放工來回60km+,都知道未係好搣得甩。

你講嘅尹師傅,請問係咪呢位?

https://youtu.be/eRM2be3XMBs?feature=shared

https://www.facebook.com/share/p/oBiL96txoAfXNMuu/?mibextid=K35XfP

評價似乎都幾極端?
出YouTube片呢個學車界名人嚟個個街師傅呢條友都屌 所以可信度就自己分析
因工作需要年年入去兩次,次次都無咗起碼半日。
好撚臭,有流浪狗。
同埋垃圾會產生沼氣長期吸入危害健康
真 賺埋都唔夠睇醫生
12碼的士肯勤力做都應該有40k
物有相似

注意此車12.8米
Ets 下下地板油
你知道太多了
放狗 隻狗好臭
出街買豉油
今日考終於過左19第2take
其實最緊要心態 當考牌官透明就易好多
見份份重型車司機招聘都要兩至五年經驗

冇人請新人
新人啲經驗喺邊度嚟
9up啫話自僱咪得 不過一上車就知你龍與鳳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞