召喚LIHKG商用車學神 (57) 之 秉承得po頭嘅優良傳統 篇

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我想約都約唔到啊屌你老味
操完10日車即刻劈炮會唔會影響份訓練津貼?如果玩完10日即走,千幾蚊攞17又幾抵屌喎
一樣咁大舊
isuzu好凳

就算宜家發展緊電動商用車,自動波商用車一早普及咗,同步器一早普及咗都好,運吉都要你識呢樣傳統技術

以煲水做例子就係,即使有咗即熱式熱水機,電熱水煲 電磁爐 煤氣爐面世咗幾十年,都要你識燒柴煲水
應該有18/19/20先會送9 10
冇18/19/20只會送9a 10a
但man d鏡大塊好多
泊位鏡大爽好多
到時人流車流大增
成個試場搬去貨櫃碼頭
成個考場搬哂過去 點學泊位到時網吧學?
運輸署唔會理依樣野
大舊先係揸貨車嘛

但點解冇廠出右軚版
有冇人會去大陸考牌?
commercial vehicles license obtained out of HK cannot be transferred
commercial vehicles license for Matt cannot be obtained
其實過多幾年會唔會無棍車
而家電車最大問題係冬天撻唔着車
香港都還好, 北美嗰啲車都開唔到

同埋第2個問題續航力短+叉電慢
解決到其中一樣都已經ok
由電及氫就可以解決到以上問題

真心,幫部車叉電真係好撚on9
叉得快又易過熱要著風著冷氣降溫
慢慢叉唔會點發熱但等到下世紀,特別係商用車呢啲咁大容量嘅電池
正正經經入油咪幾好

就算要玩"零"排放,都可以玩淨係識出水嘅氫
運吉:源安街唔係指定學泊位嘅地方除源安街及試場外香港仲有好多貨櫃泊車位
黎到香港就會變土地問題
可能右軚市場太細?不過唔知會唔會有人改到右軚
好似要住夠唔知半年定一年先有得考
應該會繼續有但比例應該會愈黎愈少
當強國商用車繼續發展電動或者新能源個陣就應該得返日本車廠會出

不過又好奇怪,強國本土柴油巴士都係棍波但外銷版就係自動波
但tesla係北美佔有率都幾高
用GaN火牛就得
想再快就設計到可以同時用2枝充電樁叉電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞