Square fitness 突然閉館+唔肯退錢

271 回覆
54 Like 245 Dislike
儲存嘅信用卡資料係第3方payment gateway保管,佢只係預授權俾個商戶方便過數

del咗卡要sub返,係需要重新入卡資料同驗證

佢呢個情況簡單到「gym會員帳密被盜用」已經可以sub得返,帳戶係咪真係被盜用冇人知

成個過程根本可以唔涉及信用卡被盜

人哋屈你主動sub返都仲得,你慢慢同銀行解釋啦
頭先睇個group 有人話將軍澳嗰間分店幾個禮拜前仲換晒成間舖既器材
我就唔覺得退租呢啲嘢係幾日之內決定㗎啦,咁佢點解要換晒啲器材呢?
你覺得上門cut membership 唔會搞你上述嘅嘢?
OP咪已經搵上門囉你有冇睇OP寫乜?

cut membership「唔代表」會取消預授權
呢間唔算大型
未夠ANYTIME同SNAP24 多分店
呢間野個格調係望落靚既
翠林呢個位執,你叫人去觀塘
D人翠林JOIN就係唔想去咁遠
SQUARE佢呢個冇叫人預繳
都係逐月俾姐
又可以CUT卡

但如果買左PT堂就...

當跌咗比班仆街。
依家香港就係咁多人偷呃拐騙,
真係唔怪得啲人就上大陸消費。
佢WhatsApp記錄第三點係咩嚟?
你個會籍唔係hk all club 咩? 如何係單館唔通知就好有問題
點解係理財問題?有錢都唔用得?
我信用卡autopay電話費、寬頻、nowtv、icloud、apple music、netflix、deliveroo至少都7樣嘢

有啲service唔用信用卡,唔通仲每個月去門巿交錢?定係每次有invoice就過數?
咁邊間高質
有時返香港想淨join 一個月
唔知sub咗幾多service似係你理財有問題多啲

你舉晒sub啲咩,咁仲叫唔叫「唔知」呀?
文盲睇醫生啦,一句嘢都理解唔到,仲要打兩段字駁嘴,笑死我
講緊人哋唔知樓主有無呀on9
你個「唔知」同人哋個「唔知」根本係兩個meaning
笑死我
如果你知道sub咗啲乜,改張卡容乜易呀

入deliveroo加多張卡你覺得麻煩過同銀行解釋盜用?有病睇醫生啦,閱讀障礙
好多過數改資料都要去門巿搞,又或者搵返agent搞
唔識就唔好衝出嚟柒
你自己舉例嘅有幾多間係咁?

信用卡本身都會隔幾年就過期,你覺得碌唔到佢唔會搵你update返資料?你張卡一過期,即刻cut晒你啲服務?
Cut卡好似要比1000蚊行政費?
會唔會搵收數公司上我屋企
利申苦主
佢俾唔到服務你
佢驚過你啦

佢寫左cut卡要俾1000?
Cut左仲點收你

為左你幾千蚊搵收數公司?搵囉
雖然我被all Club,但係主要係去嗰個地方。
其他地方冇雷公咁遠好間唔時先去
事實上,作為消費者,佢哋嘅決定影響咗我好多。

佢要閉館或者乜嘢都好,我覺得點都要同會員及時更新資訊。作為消費者,我覺得好似俾人撳住嚟切咁樣。
傾唔傾到租約係佢嘅責任,唔可以因為佢嘅過失而走去搵我埋單。
佢一直都避而不談自己嘅責任,用合約大石砸死蟹。
呢個係我覺得最難接受嘅地方。
呢啲咁奸詐嘅商家,隨意做事冇後果,我唔想接受。

我一直都問佢哋一個問題,根據合約佢要七天工作天前申請,但係佢5月31號已經扣我錢,同一日先係社交平台宣佈。冇打電話,亦都冇傳任何訊息俾我。

然之後口口聲聲話根據合約,扣咗嘅錢唔會退返。
咁樣公義咩?
果日上左去荃灣果度行左成個圈都搵唔到門口仲以為自己蕩失路
上IG睇先見到佢靜雞雞開post話汁左
泊車錢都蝕埋比佢
健身會藉真係毒瘤黎 唔立例最多收1年會費或者斷月收錢真係只會有更多苦主
要唔要報東張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞