Square fitness 突然閉館+唔肯退錢

271 回覆
54 Like 245 Dislike
話說小弟On9, Join 咗呢間健身中心。
前2日去嘅時候,突然間

全間館冇通知之下執笠。
ig 通告寫同業主,冇辦法達成共識,所以分店結業。

事前完全冇知會會員,同一日charge 咗我信用卡錢。
6月1號公告6月1號閉館。

控制埋輿論唔俾講嘢。

我完咗合約,喺逐個月自動再續。唔係join咗合約。
但佢個app唔比cut card. 想點扣錢就點扣錢。

去搵佢地客服,佢地咁覆。

走上去分館問,堅持唔肯退錢。
仲要係咁講,唔會俾我將系統裏面信用卡嘅資料刪除。
合約裏面已經寫明,經過律師睇過。

1. 依家俾佢hold咗一個月錢同埋扣咗一個月會費,驚消費者委員會可唔可以攞得返?
2. 我有冇權利要求佢哋刪除我信用卡資料?
信用卡你可以搵銀行/用app鎖

報失再出過卡啦,全新number
而家阿豬阿狗都開Gym
好似樓主咁唔好彩Join著間低質嘅,又嘥錢又谷氣
錢退唔到嫁啦,用埋佢囉
張卡cut卡 再開就得啦
最簡單又唔使煩既方法
本身有諗過join呢間,而家見到個post,即刻唔諗了
樓主好似幾靚仔
手下留情🙏🏻
我係普通消費者咋🙏🏻
下世小心D
好快就全線執哂,cut 卡保平安
打去信用卡做爭議交易
幾型幾高大咁
佢點同你講啊
答d 野咪同你一樣
但除左accept 都唔知可以點
邏輯上嚟講一份租約要加租一早會通知 。
呢間公司冇可能唔清楚傾唔傾得成。
我覺得佢根本存心欺騙我哋啲會員,
閃電式執笠,諗嘅機會都冇。
係呀,本身諗住少少錢冇所謂。
見佢地啲回覆,反而我想計清計楚🤬
佢地完全冇真係覺得自己做得好差,唔係真係覺得唔好意思咁。
問咗行內人士,佢點寫都好,冇咗服務就係冇咗。
唔通佢話我簽咗約要賣身佢又真係可以控制我咩。
所有野都有灰色地帶,佢地就用啲似是而非嘅「合約」理由去塞住人嘅嘴。
將軍澳翠林冇左,而家話會觀塘翻新工廈上面開旗艦店
1.打上card center appeal
2.報消委會同海關
最好笑既係佢話簽約個時寫明如果間店裝修之類就有權調我地去其他店 但我簽個陣都冇印象講過呢項
份約又掉左 佢點講都得
咁人地重有其他分店 又唔係全線收皮
你冇得嗌架喎
冇人講過呢條條款
你咪戇鳩啦當你join 247,但去開個間結業,你走去嘈?
樓主好型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞