[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (262)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
小天窗既話好似好似ig bye左
串前輩驚唔驚架
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240603/mobile/bkn-20240603173049465-0603_00882_001.html

世盃外 首隨大港腳操練 盧比度、馬希偉勁開心

為備戰周四(7日)對伊朗的世盃外圍賽,香港男子足球代表隊周一(3日)下午在將軍澳足球訓練中心(FTC)展開操練。當中客串助教的東方主教練盧比度(Chino)、東方翼鋒馬希偉(Timmy),更首度隨港隊訓練,兩人受訪時直言相當開心。

是日23名球員,包括一班效力中國聯賽外流兵,以及剛為東方、深水埗出戰「足總盃」決賽的球員,連同早前獲足總邀請客串助教的東方主教練盧比度皆有現身。然而天氣不穩,一直下起大雨,球員顯得相當吃力,訓練維持約一個半小時便結束。收操後盧比度及馬希偉,兩位首次隨港隊訓練的職球員自然成為傳媒焦點,其中Chino直言感覺不俗:「能夠穿上港隊球衣係我嘅榮幸,絕對屬於夢想成真,港隊隊徽將會係我下個紋身。同埋好開心見番一啲前東方球員,好似茹子楠、孫銘謙,已經好耐冇見佢哋,練波前都傾咗好耐偈。」

而年僅20歲的馬希偉則對獲列入決選名單感到驚訝,又稱有一定壓力:「可能球會都仲有啲年輕球員喺到,但香港隊全部都係最頂尖嘅球員,好彩有球會教練盧比度喺到鎮定啲,有咩可以直接問佢。今日練得都算唔錯,但可以表現得更好。」Timmy續指會好好珍惜今次機會,在訓練時盡力表現自己,以爭取鬥伊朗時獲得上陣時間,以及在未來繼續入選港隊。
呢件嘢唔同台唔怕串
又唔見佢串大頭
咪啦,一陣又要捽甩佢
同埋佢唔係中堅有場踢完中堅ig出po話自己十年冇踢過中堅
對理文輸1:6嗰場?
又紋
佢係咪知d人有談論開佢個紋身
唔係再早d
話時話,香港波除咗 chino philip,仲有邊個係公仔佬
紋咗東方未
勞列斯?
公仔佬?
岩岩先有人po過
冲大哥
真波豪 執骨凱
真gay?
https://www.instagram.com/p/C6EOMAayTYs/
原來我誇左冇話10年
紋大中?
天道酬勤
水田倉都可以留港,大大隻都實用,好過中風嗰班外援先
場內場外都係通天老倌
佢仲可以係邊隊FIFA隊做
西班牙徵召香港第一個外流領隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞