mox bank 討論區 (18)

952 回覆
1 Like 28 Dislike
好的,謝謝解答,唔該你,Ching
遲還幾耐
3萬唔係話計淨交易咩
如果即時一買一賣個淨交易數唔係0咩
定係巴打實測過可以呀
條款應該講緊即日一買一賣=0 就唔計數
過左T+2。入左帳就完成1.5%任務
所以起碼要hold 2日基金。完成任務先賣得

btw, 今個月未賣。唔通賣左完成嘅任務就取消返?
我都未試過
我睇條款就覺得同月賣係會取消返
所以樓上有巴打話月尾賣
等ching你報告實測
人地有哂條款及細則,點解唔合法?

你差人錢,人地交出去收數公司,間間銀行都會收返行政費,依個唔係利息,係你自己疏忽唔還錢,連min pay都唔找,銀行有權因為咁要向你收返衍生出黎既費用

就算你去金管局都無用
幫你試左,賣左會取消返個任務
但完成左會即時有1.5%。每日派息。
所以月尾賣。月頭買返。中間有幾日交收無1.5%息囉
其實真係好佩服d連min pay都唔找又唔理最後還款通知既人
多謝佢地派息
其實講左好耐基金係計淨買入,股票先係交易額,點解仲可以咁樣誤導其他人
即係股票即日買賣唔會被取消?
總結其他師兄講法
1. 基金剩係計買入金額,並且要 hold 住先可以當完成該月的1.5%任務;
2. 股票買賣都計入交易額,冇規定一定長要 hold 住。
有錯請指教
中電29號冇email

大家有冇?
死撚左了
一早已經派咗彩
今日唔見左731 個假定期優惠 。明明email話731 先deadline

有無人都係咁
今朝先做完
我個優惠係寫到30/7.
啲cash dollar/reward cash/利息就係咁嚟
咁如果係10萬交易額,15000里數果個,係咪都係apply 呢個講法?
一買一賣10萬 股票就得?
利息唔係exactly 咁黎
只係有一部份靠佢地遲還咁黎
啱啱睇仲有,300萬果個tier 仲加咗碼去到3%,不過我冇咁多錢
(b) 在開戶日及其後的 30 天的期間內或在2024 年 8 月 31 日前(以較早者為準),你經 Mox 完成以下一個或多個交易:
(i) 買 賣 港 股 或 美 股 ( 「 股 票 交
易」);及
(ii) 買入基金單位(「基金交易」);

(c) 以 上 交 易 的 總 成 交 金 額 ( 「 累 積 金
額」)不少於港幣 100,000 元。
對股票交易而言,買賣都計,一買一賣5萬就得,相當抵做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞