柳應廷 Jer Lau 討論區(40)|<<約齊靈魂在墳墓開生日派對>>已出|23/6 中環海濱見

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
柳 m底
個demo都幾完整
Jay Fung可唔可以同柳出墳P合唱版
個Demo勁好聽
凌晨7點鐘
柳唔識讀
嘉姐:哩個係仔仔想要嘅玩具啦,咁作為爸爸係點樣諗呢?
Mv如火如荼(但未拍)
可摸耳快啲6月中 好想睇mv會點拍
迪士尼壞蛋大遊行
https://hk.news.yahoo.com/yahoo%E5%A8%9B%E6%A8%82%E5%9C%88-%EF%BD%9C%E6%9F%B3%E6%87%89%E5%BB%B7%E5%B0%88%E8%A8%AA-%E6%9B%BE%E6%AD%B7%E4%BD%8E%E6%BD%AE%E6%87%B7%E7%96%91%E8%87%AA%E5%B7%B1%E5%83%8F%E7%99%BC%E6%83%A1%E5%A4%A2-%E6%A5%B5%E6%83%B3%E6%BC%94%E6%88%B2%E6%B1%82%E5%B0%8E%E6%BC%94%E8%80%83%E6%85%AE%EF%BC%9A%E8%AB%8B%E6%89%BE%E9%98%BFjer%E6%BC%94%E4%B8%8D%E5%90%8C%E7%9A%84%E6%88%B2%EF%BC%81-041446032.html

他亦自認是MC歌迷:「他的歌list好多我都好喜歡,〈抽〉、〈反對無效〉、〈世一〉、〈老派約會之必要〉,我們做歌有些相似,今次騷都可以天馬行完地呈現出來,可能會有中樂、有rock、R&B,想將這些元素放大去做一part,已幻想到時會好震撼。」

想聽佢cover抽

「我好喜歡演戲的!我看電影,會很仔細看別人演,我也有很大感受,所以都好喜歡演。因為現在集中在音樂發展,所以都常將戲癮放到MV裡,但現階段確實好喜歡演戲。」那訪問出來後,希望可以吸引到導演找他演?「對呀!有導演知道,請找阿Jer演不同的戲!」

「我上上年都曾覺得自己有個低潮,自己的歌好像不大多聽眾聽到?而做不到心中想表達的訊息。可能社會氣氛,想做些歌鼓勵人,偏偏做完出來,又沒怎樣改善。我想給大家力量……有懷疑過自己,上年都像發惡夢的狀態。到今年推出〈筆觸男孩憂鬱之死〉,某程度上都鼓勵自己,要在音樂上向前行,都在鼓勵自己。」想以歌鼓勵人,結果鼓勵到自己,總算達成當初入行時的心願?「我覺得現在都做到吧!很慶幸能以自己的興趣發展成事業,去到這一刻,都覺得自己做到很多了,開心的,希望繼續做到。」
好鍾意聽柳講音樂
希望以後啲訪問可以focus係作品度
唔好再問啲所謂juicy嘢啦
No one fucking cares about that

上次有同eason say hello

內含驚嚇注意
https://www.instagram.com/reel/C71EOKRvIcp/
jay fung demo!!!! 一定要聽!
勁q
超好聽好有以前ladygaga個種feel
好想佢同柳出首合唱版
Jay Fung順手教埋柳講英文

後日見
今晚1130 viutv 有mirror
https://www.instagram.com/reel/C76VrtrvL12/
Wa Diu
個project翻翻黎呀
Cls
Yoyo係我女神啊diu
柳終於同佢合作好開心啊
我愛呢個project
原來係呢個驚喜
嘩呢個真係超級surpirse嚟
原來之前劇透係講緊呢樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞