柳應廷 Jer Lau 討論區(40)|<<約齊靈魂在墳墓開生日派對>>已出|23/6 中環海濱見

1001 回覆
20 Like 8 Dislike

long time no see 未亡人帽
仲生存
https://www.instagram.com/reel/C8_4XqTPhID/
呢個challenge終於fulfilled

柳如果真係要出嘅話我信佢都會諗辦法做到最好㗎
https://www.instagram.com/p/C9FGaWwvJw2/
襯冇嘢做要攞返隻碟出嚟j先
solo con ⼀周年
https://www.instagram.com/p/CugOnOrvE0Y/
可唔可以出bluray
一年了
諗起上年睇con睇到喊
係時候emo吓
Mkv幾時出blueray俾我一路喊一路睇
咁快就一年
好掛住
好想佢真係可以每年開音樂會
適逢ATU一周年
毒炒sss一齊回顧吓柳第一個solo con

演唱會poster
一出poster已經覺得又好睇又貼題

Part1——地球(aka獅子王)
歌曲:從零開始的新世界、MM7

Part2——水星(aka物語三部曲)
歌曲:水刑物語、迴光物語、風靈物語、砂之器

風靈搏落砂之器真係喊咗加上後面個wall好靚

Part3——火星(aka狂人單身狗)
歌曲:狂人日記、JM單身狗

睇呢張相都知柳嘅肢體語言發揮得好好

Part4——黑洞(aka虐心三部曲)
歌曲:漂流號、離別的規矩、自毁的程序、坐看雲起時

當時一聽到漂流號真係好驚喜聽完自毁首唱之後返唔到轉頭 狂loop到今日呢part成個visual都好靚

Part5——月亮(aka星球小王子)
歌曲:繼續繼續、捱麵包的人、凡星、The Bright Side、致明日的舞、人類群星閃耀時

小王子(自稱)企上去月亮上面唱真係好有feel
仲有群星「到你哋喇」大合唱同埋燈海

Part6——大個仔嘅造星10號仔結他柳
歌曲:P.S I Love You、陀飛輪、眼色、樂壇已死
彈結他嘅柳真係好多炒睇到呢part都好感動

特別呈獻:可愛眼鏡柳

相cr:tg (多謝有炒開咗個柳圖庫

雖然過咗一年 但都仲係好深刻仲回味緊
好開心可以見證你第一個個人演唱會
由當初知道你要唱4場好擔心你要唱好多好難唱嘅歌
到完咗 你證明咗自己係一個獨當一面嘅歌手
期待你更多嘅舞台演出
雖然有時會擔心你狀態唔夠好
但相信你會做得更好更從容

希望你繼續做好音樂
繼續做你鍾意嘅音樂作品
繼續做嗰個純粹愛唱歌嘅你
繼續享受舞台

手動推文
PS i love you嗰part 真係哭咗出嚟
佢開con之前硬係覺得冇咁順灘會唱翻
但之後又真係有 仲要攞翻支結他自彈自唱
望翻solo con 而家嘅佢又大個仔咗好多
咁就一年幾時有p2
你追到最新潮流 cap圖帶日期
《從零開始的blu-ray碟》
Ma-ker-ville
邀請咭我已附載
柳炒 回顧 一年 Solo
幾時出 blu-ray碟

沿路有Across the universe回憶過去
全部與我睇片請一起慶祝
繽紛時辰(快啲出碟 快啲出碟)

記柳生消失於自己social media一周
正面啲嚟睇
佢依家應該好忙

moov?
劇透大師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞