柳應廷 Jer Lau 討論區(40)|<<約齊靈魂在墳墓開生日派對>>已出|23/6 中環海濱見

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
直播見到佢跳得幾好
雖然個cam係都唔take佢
我都覺同埋唱得好聽
佢跳到咁激仲keep到真係幾勁
柳應廷 aka the dancing king
Day0+走個tour真係唔同咗
睇澳門場跳舞 firm 到 個樣自信到
今晚都係

唔知係咪unpopular opinion
但我鍾意佢真音嘅音色多啲
求求你畀我J多啲真音
(墳p better
我兩個都ok嘅
依家聽佢唱高音幾爽
今日個音響差到耳仔痛cls
筆觸就…佢團con唱得好啲
入場人士又唱又跳都唱得唔錯離唱跳歌手又近咗一大步
筆觸今日都ok la佢好enjoy 個台
估唔到佢團以外會跳唱
佢訪問話當找咗數
估計之後成年有人問佢
佢都會話已經跳唱咗
睇fan cam好似有幾粒音炒咗?
假音其實都firm冇直播出嚟咁虛
不過阿柳
TBH 入場人士注意唔係同JF合唱我有少少失望
真係好明顯差啲啲嘅位音應該得1-2粒,假音現場聽係好firm嘅翻睇直播以今日直播條聲乾到咁嚟講又比我想像中好
唱入場人士注意好型
直播啲聲真係唔係俾人聽
睇返FAN CAM正常咁多
尋日睇到佢嗰段覺得有少少可惜
直播啲聲咁乾有啲影響聽感
依家好彩有fan cam還番歌手公道
唔似以前電視直播炒車咁死無對證
直播條聲勁RAW 人聲同音樂分離哂 聽得好辛苦
筆觸呢首假音咁多直播一定蝕底不過比起之前有假音嘅歌,佢假音真係好左好多,冇之前同真音有好似斷層咁
Solo con之前佢真音轉假音之前好多時會kick一下,Solo con之後佢啲真假音smooth咗好多
佢出嚟之前就feel到假音好似唔係幾收到
但係到佢嗰度直程大炒車
鏡團歌又係亂咁take
好多時覺得啲人會覺得鏡唱得差跳得唔齊係關啲洗衣機cam同埋balancing勁差嘅收音事
而家每次都要搵返FANCAM嚟睇
啲CAM成日亂咁TAKE 明明有時得一個唱緊
但係永世都唔係影唱緊嗰個
之前唱前傳喺現場睇 明明DANCE BRAKE好齊
但係官方完全影唔到跟住就有人話唔齊

唯一好彩柳好似冇比人話佢難聽
唔知係唔係香港太耐冇出過唱跳男團
好似個個都唔識搞團歌表演
啲聲同cam次次都亂q嚟
好似做鳩佢哋咁
明明直播take到全團見到跳得唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞