辛偉誠預告一旦勝選,英國重推義務兵役制,18歲服1年兵役

197 回覆
207 Like 20 Dislike
有冇第三種? 唔使點樣體能訓練嘅服兵役, 主要係學識點樣用唔同嘅武器, 步槍, 無人機, 同埋學識點樣駕駛坦克.

訓練嘅時間就同平時返學一樣每日八小時, 每個星期大約四至五日
都贏唔到,講乜都得㗎啦
鬼佬一向都廢成日聽阿叉講野,又唔係唔知阿叉既口頭禪就係乜都 yes 之後又乜乜物物 my friend my friend
英國嘅問題已經唔係邊個黨執政嘅問題

係成個國家唔肯面對而家唔再係佢哋想像中咁光輝嘅現實
又唔係唔知阿叉既口頭禪就係乜都 yes 之後又乜乜物物 my friend my friend

笑撚咗出嚟

即刻幻想到平日啲阿差對話時嗰啲態度同內容
為國民保健、消防、救護車、搜救或其他重要基礎設施做義工

都夠死啦

以而家佢哋班後生嘅質素,最後出嚟嘅只會係一堆乸手唔成勢,拖後腿多過做嘢嘅冗員
無手力揸步槍即係打死隔離果個
呢個世界無人欠你的傻9
工黨上台會唔會重新入歐
與其徵兵不如擴大後備役

學台灣咁現役軍人睇戲、買野有折,加埋搭車半價實大把人肯入伍

好似以前義勇軍咁每個月抽幾日出黎做service就當你現役軍人
聖上要到嘅話 就要去㗎啦
打台灣要搶灘嘅話 總要有啲炮灰嘅
事實陳述

我係英國三年幾成日會幫唔同朋友睇車買車,唔知點解咁多盤都係阿叉

唔係全部都衰,但十架有九架阿叉車行都係仆街
其實佢想複製日本奇蹟
不過班uk人hea到咁點同日本人比
就算依家有bno passport嘅人啱啱又係18歲 如果佢哋留喺英國仲係要用visa 應該唔需要服兵役 因為佢哋都唔係公民
佢唔係選出黎
衛sir
欠咩姐,唔好咁肉酸啦
就好似有人租左個鋪位,完租約咪走囉,有咩話欠邊個
班移英香港人會唔會幫個仔拎香港身份證避兵役
保守黨刺客
Sunak佢連黨內選party leader 依步都冇經過 保守黨基層黨員係佢年幾前上台已經唔鍾意佢 何來鬼佬鍾意印度人吹水
on9仔去完boot camp幾個月就deploy你去海外駐防都死得啦,你估真係去度假
有錢收有槍玩真係唔怕去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞