辛偉誠預告一旦勝選,英國重推義務兵役制,18歲服1年兵役

197 回覆
207 Like 20 Dislike
男女都要就支持
當兵出番最低工資再多D我又唔怕呀,就當收錢練槍法唔去練真槍都會上APEX練槍啦
義務兵役體能唔夠都吹我唔脹
做英軍應該都多野食
Jim hacker 都係9up過全民當兵
Truss算撚把啦
佢無心仲有貢獻
欠? 你打輸左仗比人佔領
講到人地問你租香港黎用要還息咁
印仔: 你班人想踢走我 我而家攬炒搞到大家集體失業都仲得呀
BNO又贏
明知選唔到, 你咪由佢9 up
所有18歲英國公民必須在武裝部隊或警隊、國家衞生事務局等公民事務部門服務一年。

我覺得咁樣係可以cut福利炒咁D人多D,再變相幫部分青年職業訓練,
總好過無所事事吸毒坐監

去組隊掃街
佢都係想輸啫
新移民肯當兵就可以加快入藉,咁先有誘恩同你當兵,好多國家都係咁
仲同你講誘因,唔肯當嘅話, 夠鐘就踢班全家富貴出國啦
咁英國佬撤退嘅時候做咗啲乜撚嘢呀?
BNO撚既機會終於黎啦講左幾年
邊個回流邊個係鬼
法國外藉軍團完成合約好似可以入藉
睇黎佢好想輸
丟番你比中國咪撚煩佢囉
真係有班港豬以為係自己欠咗英國人
明明成件事只係一買一賣
你見唔到我一早加左仔女二字? 即係黃二代!
18歲以下無得投票。
癈老會送佢地一程去當兵
Community volunteering: Spending one weekend every month - which equates to 25 days over a 12-month period - volunteering with organisations such as the NHS, fire service, ambulance, search and rescue, and critical local infrastructure

Military training: Applying for one of up to 30,000 “selective” military placements reserved for teenagers deemed the “brightest and the best” in areas like logistics, cyber security, procurement or civil response operations over a year-long period

做送貨仔/網軍
Truss太心急
冇直接民意認授搞百日維新
上邊班5毛幻想既
跑步,燒槍,全部無份
乜你覺得打嘴炮同做冷氣軍師都叫當兵
但係佢贏嘅機會係零
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞