[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (244)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
波哥唱歌好聽 有實力好過而家唔少歌手 邊度算食屎?
冇人知米高(德丙)去邊?見佢球會宣布左離隊
叫深鋒咪算囉
成軍7年的理文,剛以全季不敗姿態首次捧走港超聯冠軍,球隊周一(27日)在九龍灣福臨門舉行慶功晚宴。當中理文會長李文恩提到來季組軍工作,透露正在游說2至3名頂級本地球員加盟,又希望再在前中後3線簽入新外援。

是日慶功晚宴除了全體職球員外,理文會長李文恩、足總主席霍啟山亦有現身,更邀請到人氣女團現場表演,場面十分熱鬧。而李文恩接受記者訪問時,透露球隊來季為力爭衞冕港超,以及嘗試在亞洲賽獲得佳績,正在游說多名本地頂級球員加盟,盼能在今周落實:「我哋仲想揾2至3個再頂級啲嘅本地球員幫手,都係中後場位置,過去我哋都畀人笑。大家估吓啦,我驚講得太多影響咗佢哋過嚟。因為亞洲賽壓力遠比本地賽事高,之前都曾經聽過球員唔想踢。」

除此之外,「李生」指來季將維持7名外援,除正與安尼亞、保利臣傾談續約外,又表示希望在前中後3線,再增添新援:「初步接觸咗,細節未傾,但已經有目標,準備前中後各一,前鋒歐洲同南美有傾緊,中場、後防就一定係要歐洲人,而後衞我哋就偏好西班牙。」「李生」強調簽新援不會只看履歷,必須要當打:「當然唔係英超揾,但要喺高水平聯賽踢緊正選,好多歐洲聯賽包括西班牙二級聯賽,佢哋水平都唔錯。」而提到集訓安排,「李生」稱球隊會繼續到南韓備戰新賽季。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240527/mobile/bkn-20240527191144198-0527_00882_001.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1smNYoxRP5nDu_hXJByLsrlVeBr8wWrZadlv_X3rMlFFd1sbZzGKgZ-jA_aem_ATy1v9c6DujSxboGDBkK4yWPWnPRv5t4G4TCrTj8to3Q-6WYSg4SIJNPwxmp2jh5Y59bm2FVm05gdc6SBRQitDnj
但一隊地區隊同一隊普通隊要點合併

徐宏傑(中)及黃威盛裝打扮。

盛裝打扮?????????
李文恩接受記者訪問時,透露球隊來季為力爭衞冕港超,以及嘗試在亞洲賽獲得佳績,正在游說多名本地頂級球員加盟,盼能在今周落實:「我哋仲想揾2至3個再頂級啲嘅本地球員幫手,都係中後場位置,過去我哋都畀人笑。大家估吓啦,我驚講得太多影響咗佢哋過嚟。因為亞洲賽壓力遠比本地賽事高,之前都曾經聽過球員唔想踢。」

除此之外,「李生」指來季將維持7名外援,除正與安尼亞、保利臣傾談續約外,又表示希望在前中後3線,再增添新援:「初步接觸咗,細節未傾,但已經有目標,準備前中後各一,前鋒歐洲同南美有傾緊,中場、後防就一定係要歐洲人,而後衞我哋就偏好西班牙。「李生」強調簽新援不會只看履歷,必須要當打:「當然唔係英超揾,但要喺高水平聯賽踢緊正選,好多歐洲聯賽包括西班牙二級聯賽,佢哋水平都唔錯。」而提到集訓安排,「李生」稱球隊會繼續到南韓備戰新賽季。

原文網址:港超聯 理文辦慶功宴 李文恩:前中後各添外援 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240527/bkn-20240527191144198-0527_00882_001.html
好事
除咗老字號之外新普通隊好難搞得起
李文恩(迷歐)

咁欣賞西班牙 不如請個西班牙主教練啦
李生有心搞
燥狂佬保利臣都有得續約
出道即顛峰

顏值
唔鬼得咁鍾意傻西啦
李生開心到傻左
咪和富同大埔咁囉
個仔18年後die for hong kong
扶正佐迪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞