政府部門蝦大肚婆

390 回覆
141 Like 708 Dislike
作野過主啦
掂親大肚婆case既人都求拿拿聲了左件事就算啦
份糧政府出 邊個咁得閒拿屎上身
愈高級愈避依d野啦 成本咁撚高
聽人分享過一日泵4次
每次一個鐘
又係做政府
樓主係唔好彩
正常上司怕麻煩會忍
反正佢唔做野都係其他下屬分
老老實實,呢啲情況其實如果本身覺得呢個大肚婆係麻煩友,你都唔會響佢大肚前後將佢個報告寫得差啲,費事俾人口實

倒不如寫佢報告平平,然之後寫好少少,踢走佢去第二條Team好過
唔係唔信你但政府鼓勵人生仔(9菜)
可信性要再提供多啲
大肚婆就係大撚哂,炒埋佢呀笨
告9埋佢令到抑鬱,堂費律師費醫療費你全部埋單都似
味就係做野最怕內部調查
重要關大肚婆事
事後咩事都冇都已經好明顯有d問題
你真係白痴唔係扮,上司如果跟足程序,有律政司幫佢打,一蚊都唔尻使出。

仲有,冇人會白痴到炒大肚婆,不過調佢去水塘,再要佢加監,再寫佢冇promotion potential,就所有上司都識,亦唔會犯法
部門投訴無用就搵平機會同公務員事務局啦
大肚婆有光環
呢d係你assumption姐,大肚婆跟足程序夠可以告到你甩褲
屌你老母垃撚圾
你摺撚埋返去facebook圍爐啦
聽過泵半個鐘都比人話佢扮嘢
同事笑笑口話ok 背後爆粗, 西哂臉
剩係坐係位四個鐘
同事洗唔洗做埋佢個份?
你都智障,佢用自己錢出律師費,上司有律政司?告人,我擔保係個下屬先傾家蕩產
但大肚婆係真係幾偉大,就算錯大肚婆有權用盡都唔應該炒,除非証明/本身佢未大肚之前已經做得好差,否則唔應該炒
BTW, 唔再同你嘥口水,睇黎你完全唔識個遊戲點玩。
到底係男上司定女上司
統一下先作文
唔係錢多就係贏果邊,冇實質證據話人濫用已經構成誹謗
有冇人知泵奶要泵到小朋友幾多歲?泵奶需時幾耐?
聽過有人泵足兩年幾都仲日日泵
同事食埋佢啲workload
俾啲證據黎睇下先啦,一個月放左幾多日病假呀?
片面之詞邊個信你開得broad就唔係個上司自己可以close file啦。鬼信你
講出黎仲鐵飯碗好叻仔咩
大排做紀律部隊返自己文職
連名都唔夠膽開
上黎講托呀
政府工不嬲最講規矩,放緊產假邊有可能叫返去re乜鳩view,作都作好啲
產檢/睇醫生,total 4個鐘內要番工公司
拎SL咪已經濫用緊病假囉

appraisal有deadline,未聽過放產假就可以遲交,遲左交影響跳point邊個負責?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞