政府部門蝦大肚婆

390 回覆
141 Like 708 Dislike
呢個年紀咁高人工9成係pro grad 啦
咁你咪睇下呢個post 既主流意見

睇下係咪我主觀

你個回覆正評多過我定負評多過我
咁即係大肚波做嘢廢,拖慢公司進度都唔俾Warning ?

就係太多大肚婆當有免死金牌,做嘢鳩流流
咪要其他同事幫手執手尾

除咗其他做事認真的大肚婆
我都有個fd係咁
現實係好多時一大肚份年報就會花
即係大肚拎SL拎得太過分 拎到一個月返得2日
難得返工嘅時間仲想去上Training唔做嘢?
政府見你大肚都費撚事搞鳩你 咁得閒拿屎上身咩

如果你係入咗醫院 或者真係好critical嘅
人地點會特登留難你
十成十係無事無幹 諗住大肚大曬 所有嘢lam到盡 加上本身工作能力廢/性格有問題 先至比人搞
樓豬又政府Eng又女人又大肚,唔驚冇人請,快手啲讓個位畀人啦,幫你肚裏面嗰個積下陰德啦屌
20年後個仔:我要好似媽媽咁攞政府著數又唔使返工
你識咩人咁巴閉 但要入政府度做
你又係政府做緊咩位跟緊咩大單野值呢個價
想學野講嚟聽吓
第一日講廣東話?
「你公司喺邊?」
「我做政府公㗎,喺XXX返工,位置好隔涉㗎」
呢個情境地道香港人99%會講類似下面嘅嘢:
「今日有野搞,我唔出去食啦/買咗外賣(但唔會講喺邊食,返緊工外賣梗係喺office食啦,唔通踎街食咩?)」
得架啦 全香港得你識廣東話啦
政府公
21世紀啦
me too咁L大個拳頭
宜家邊個大肚婆唔知道可以搵平機會阿

就當佢唔係高官 唔識搵平機會電話
就fb ig 唔開名#metoo 一係就上黎@Karen(首席女權)

女人野又唔洗講證據既 你講就得架啦
po完唔洗自己推架啦
大把人幫手送佢單野上報紙
邊條條例?想學下野
支持樓主上東張 討回公道
就退休果班個個都不問世事
點會為咗同隻馬鬥氣/搞咁多嘢
有無PRSC都係睇識唔識人
講緊坐總部/搞編制果班
同埋真心無乜幾可會搞大肚婆
白卡都係投閒置散算啦,幾可炒人
唯一嘅可能性咪條大肚婆本身有問題
樓主收埋晒啲嘢唔講囉
樓主已經深潛咗,擺明身有屎

70k一個月返兩日工,唔怪得你同事報串啦
建議樓主擺babykingdom
其實政府應該調查下啦
HA 平 Gay 會算唔算?
唔算 HA要炒一個人易過公務員好多 只不過而家醫護等人洗
講真 公務員唔係衰撚到仆街 都唔會比人搞啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞