政府部門蝦大肚婆

390 回覆
141 Like 708 Dislike
真,就算樓主拍卡坐足咁多個鐘唔做野都冇人奈得你何
支持政府查樓主IP
建議樓主辭咗份工

到時生幾多都得
白痴仔,政府內部程序俾你搵律師?你short 尻左?

等你俾人寫花哂你咪搵律師告政府囉,你用自己錢告,我用律政司,玩到你傾家蕩產呀
報東張試下
冇錯呀,上司有權唔准你去睇你自己嘅私家醫生,而係要去指定嘅地方睇醫生,例如醫管局或者衛生署

但前提係佢已經要寫晒報告,話你長期持續請病假,而且已經同你多次勸喻及溝通,但係你依然繼續,所以佢認為你有濫用病假此僱員福利,先至可以得到上頭批准咁做

我想講,好多人講緊話自己五勞七傷,而要請病假請到開Medical board,開幾次,打到爆曬個病假,佢咪又生勾勾繼續響度

大家都係走程序咋嘛

何況呢個如果係大肚婆,更加冇人會夠薑響佢大肚嘅時候搞呢樣嘢,因為呢啲告上法庭,個官嘅觀感已經認為僱主係輸咗一半
3年嚟返工返咗幾多個月
啲同事咪要做埋佢個份?
係咪以為大肚=大乜晒,全世界都要圍住個大肚婆轉
你唔開名又可以點?
仲要咁撚出寸,收皮啦
啱呀,問題係根據樓主所講,個事主俾人玩兩野已經崩潰哂
同意 適者生存
點解你搞得個垃圾節目會反政府
佢淨係識搞公屋白卡
你話濫用病假呀嘛,指控唔駛證據?內部程序唔係大撚到可以凌駕法律
咁都要佢生到先得嘅
見好多生完又肥又殘 老咗十年咁
你都痴尻線,有證據就唔係叫懷疑濫用,係叫證實濫用。

上司有懷疑就可以啟動程序去搵證據㗎啦。
咁係個事主自己唔夠強大
當然唔排除表現到唔強大嘅

當然,樓主講嘅嘢可能都隱瞞咗一啲問題

不過你話大肚婆會俾人郁,仲要響政府,真係冇乜可能

呢度講緊已經係大肚婆直屬上司、直屬上司上司、直屬上司上司上司,以及部門人事部、人事部大佬(部門秘書)

撇除大肚婆直屬上司,呢班友點會肯孭飛
政府都要做到咁?
應該自己好多西野 同濫用睇醫生時間
但調返轉晒黎講
樓主唔係寫懷疑係直頭話係濫用,理得你乜尻柒程序,啟唔啟動,未經證實就係誹謗
同意,個上司應該只係唔批培訓班,同埋係report 到寫花佢,個事主已經癲尻左。(假設故事屬實)
其實似係個d 外判工
所以點解政府裏面咁多人寧願唔做嘢,就係因為做嘢冇分加,仲會俾老細覺得你有用,所以寫低啲你個年度報告,等你留低

所以寧願唔做嘢,等個老細頂你唔順,寫靚仔你份報告,射你去其他部門
告佢吖笨,律師費唔該你自己出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞