政府部門蝦大肚婆

390 回覆
141 Like 708 Dislike
平機會啦,
泵奶呢d 政府係可以比返工時間極的。

中年上司同部門一定輸,產檢都唔畀上得平機會

內部投訴唔得,就上申訴專員公署

贏撚梗
寫明就退休,本身返工已經係bouns仲搞大肚婆,都幾難信得落
嗰個部門係咁架喎
大事唔做,小事Hea做
近幾年就做左愛國衛兵💂專搞黃店
駱駝漆?書店?
新田嗰邊啲4至6層村屋就當睇唔到
部門就專登寫衰人過唔到試用期

份appraisal佢覺得與事實不符,佢可以唔簽名架喎
ps:就連返工時間泵奶政府都要比,聽過有大肚婆比人投訴呢樣,一反映,對面即刻收皮
我都撐個男上司
政府嚟講可以過唔到試過期我就覺得除咗大肚之外實有啲野冇講。

第一大肚,99%官都唔敢搞你,怕投訴/上新聞
第二過唔到試用期,試用期一般都3年,會過唔到嘅一定唔止一份Report有問題
而家唔畀人過Bar應該要寫n份解釋再加有哂證據再上埋署長到睇

建議樓豬講哂3年內做過啲咩嚟
同埋大肚前啲病假記錄etc
報東張
反正你都做唔長
if she is in confidence, why doesn't she report to Equal Opportunities Commission?
部門又唔敢講,上司姓乜又唔敢講不如你都係del post吧啦開post出來零作用
樓主準備del ac 首先我諗無一間香港公司敢搞大肚婆依張免死金牌 如果分唔清政府部門同公營機構 你隨時比人報
如果你真係白卡,一早打橫行啦
做政府嗰啲咪會叫自己部門做公司囉
見親啲公務員都係咁
特別係公眾場所
有理由相信樓主白卡作文2024含冤上個網都乜都唔講仲流撚過ai
未過P好心乖乖地返工做野
間中MA SL相信會有人怪你囉
你話佢專係恰鳩你寫衰你又點會個個撐佢
乖乖地做3年野有咁難咩
講真過咗P你想點鏟都得啦
未過P好心乖乖地返工做野
間中MA SL相信會有人怪你囉
你話佢專係恰鳩你寫衰你又點會個個撐佢
乖乖地做3年野有咁難咩
講真過咗P你想點鏟都得啦
佢一個月返得2日工 個個月淨袋$70k 仲想點
咁撚驚連 post 都唔好出啦, 柒頭
但你咁樣 都冇人幫到你㗎喎
開多幾個post 唔講邊位咩dept 都係冇用
依家都係,開名,東張西望
開名啦 搞成咁都唔會可以繼續做落去㗎啦
即係,政府一入職,好似就係首三年已經積存180日有薪病假

我當你衰到一星期淨係返兩日工,即係請三日假,一個月放12日病假,你都只係請到盡,就係15個月就會用晒

除非你同我講,佢可以神算到一個地步,計到自己入職之後邊日開始請爆180日病假,就啱啱好大肚,然後再過埋試用期

咁就另計啦
調查完判左上司啱仲夠膽拎上網講,入職嗰陣應該無驗腦
得你講故事有冇正據先
大肚嗰陣係大哂㗎喎
不過生完就應該俾返啲重任你做先對其他同事公平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞