feel到mm 最新篇日本故準備公關災難

271 回覆
617 Like 320 Dislike
乜9野人地d文化遺產
人地唔要嘅野, 想變賣都唔得
條友咁講, 所有環保回收廢品生意都唔做得

仲傻鳩知唔知一年有幾多日本二手車賣出去海外
睇晒條片,只係覺得係好香港人夫妻咁唔執屋,間房混亂,小朋友機不離手,唔似日本人家庭乾淨少雜物,就已經得罪樓主
打算翻譯做日文,放比啲日本channel ,搞大掂事,點睇?
同心目中溫泉旅館好唔同
本身諗住俾一大班人包場唔係做散客?
根本就冇問題人地上一手業主都話體諒佢地再賣返間旅館出去
咪話暫住唔買傢私
如果真係文化遺產就唔會賣啦
你咩資格去定義佢係文化遺產
同埋你上得YouTube睇呢啲channel
就咪講啫值唔值得啦
唔值得你㩒入去把撚咩
嚴選 MM 五大柒事!
https://lih.kg/3506256

又有新野
建議樓主飛去日本訪問對老公公婆婆一於拆穿呢家人嘅假面具!!
樓主快啲屌鳩老人按揭,呃鳩老人家錢
樓主快啲屌鳩老人按揭,呃鳩老人家錢
有咩問題?

收購間公司然後分拆出售都係正常商業運作, 何況只係簡單收購完變賣資產?
咁撚仆街
你以為日本人真係好乾淨無雜物?
有就唔會出現收納師
仲有睇過蠟筆小新就知
一開衣櫃就
其實佢本身個plan係幾好
真係撞正疫情旅遊業收曬皮
咁睇AV會唔會推斷所有日本女人都係……
崇日無極限,玩口水就賴抖音
好好笑
上次鄉下民宿單嘢仲柒唔夠咩
係度幻想自己點得罪人
崇日撚:日本夫婦一定係京都人,口講ok實際上屌9個香港佬;香港佬咁都唔識做真係好仆街
其實果家人都係夾硬買,片講到咁少資金生活都成問題,就算冇COVID 佢都開唔惦啦

你望到果個style 邊個會住?見佢哋本身生活都係亂開
個男主好似做乜都唔掂咁…
不過依啲睇完咪算
人地點生活 邊到你去批判
18年 $150萬買,嗰時係溫泉旅館現況,而家 5-6年後係近乎荒癈嘅旅館狀態,其實只係塊地仲有價,建築物已經係負價值,好老實賣到都唔值幾多。

佢應該買嗰刻手頭好鬆動,冇諗到未來幾年完全搵唔到食,而家應該都未必圍到,如果唔係,又話D水好,一年 2-3萬yen 都唔捨得俾,其實嗰故事有啲悲,只係好真實反映一個家庭做錯左選擇,迫到自己入絕境咁
真!窮到咁仲要七算入巿救家鄉,而家日元五算

真心愛日本
賣血餵㗎仔
崇日撚自慚形穢
咁都可以自爆
事後孔明咪話佢做錯商業決定囉,但條片主題係想講佢哋成家移民後嘅生活、轉變、與香港嘅對比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞