[黑哨]2023-24 NBA季後賽討論區 (50)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我當你守唔到
你大size 個對方咁多 同佢鬥搶顏色區域分都得啦
但係而家講緊 連續兩場 顏色區分差係20幾分
教練完全唔明做緊咩
又要用返上個post副topic
SGA有mvp實力
上輪打塊都係g3最勁 賭得過
之前狼隊贏金塊好多人都咁諗
不過東岸同西岸係唔同
呢樣好睇進攻個 form 有幾熟
牛個 進攻form 明顯 run 得順好多,kyrie/ luka 打 high pnr,中鋒 short roll ,另外三個企三分線兩邊45度同底線,要傳都係傳落個位就有人接
狼個進攻 form 我睇完個 playoff 都未太get 到個戰術係點 run
mj先唔會喺最後時刻隱形先啦,呢個佢真係有排學
其實有咩可能比佢拉空1on1
真 佢地個節奏好到 你幾高大都無用
打手唔吹foul咁都唔係支雞問題啊?
抽積水
d比賽相隔時間太短,應該場場都會見到有血
面前打都失誤,啲球證合埋眼吹
Sga 第四節追分
飲水咁撚易
AE 不如收一收隊專心進攻啦
咩撚嘢申請守 Irving 又守唔住要吸氧氣
新MJ That's your new face of the league?
最多叫持平個人覺得登仲勁
全盛登唔會輸77
多數咁吹完 結局都會調番轉
不過我認同 kp拉左lively出嚟
譚啡都易打d同埋獨冇咩專人守到佢兩個
反而假期白帝應該對到榮d77
仲要榮到依家未贏過塞 心理上都有壓力
睇返球3入左之後,高啤真係眼濕濕咁既款好撚慘
一路都反go bear 係佢真係進攻太廢 接近無籃球智慧
咁既角色如何解讀對手進攻 做防守中樞去指揮team D
有佢既防守陣形 係完全無固若金湯嘅感覺
只係得靠身體反應去追到既大block shot 同干擾
今場仲追上面對d77, d 防守principle 差到
真心DPOY 比佢呃左4年
如果佢對住當年活塞嘅咸美頓
Highlight唔會出現 冇睇波唔會知
灰狼教練唔會冇料啦覺得佢勁有料先夠膽唔比Towns上場用Reid
換轉其他啲教練好多都唔會要明星球員坐冷板凳
譚就食屎啦 塞關鍵時刻靠佢真係冇眼睇
終於有人吹奏真獨行俠 sga
隊友入 playoffs 食撚哂屎
同大機爭冠嘅球隊打到六場算係
真單核
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞