中學音樂科老師請Kolor Tonick入學校表演,被校長叫入房照肺成個鐘

396 回覆
986 Like 39 Dislike
tonick 有咩問題,好正喎
我舊校請過,嗰陣校長仲要勁hyper
咁band3學生無bargaining power啫,band 1名校就唔係咁計。再加上佢唔係親耳聽到,佢係聽到個同學話你講粗口,就查都唔查捉佢見家長,咁如果個同學話你殺人,咁佢又走去報警。
其實個同學如果係話“唔好咁講啦”成件事係唔會見家長架喎
C AllStar 都唔夠正氣
啫係私定下都會講啦
有機會係公眾地方都講啦
唔通床狗返到學校唔講粗口就比佢做社工咩?
成熟少少,唔好為拗而拗啦。
,
出個show可以教壞你啲學生

咁究竟呢六年啲老師教過啲乜
我都覺得講粗口小事,不過學校對學生,又係教紀律的地方,通常都係記缺點/扣下分咁就算,好少驚動家長

家長爭拗個柒字係咪粗口又無謂既,以前話人碌柒,柒係性器官,當然係粗口
除非佢真係講seven
我只係想講, 人係有理性嘅, 從來都唔會學校灌輸什麼就會是什麼...
而校規存在本身係有它的意義, 亦唔係要令到學生好似倒模咁.
至於多元, 您都要尊重其他人有反感的權利,
極端D講, 有人鍾意食屎飲尿, 但大家同枱食嘢, 我反胃想嘔,
我係咪就唔夠多元?
佢就係講英文seven,所以先有得拗
下次不如提議下通靈張國榮返嚟
最有心嘅老師反而受罰
中一太細唔識睇
聽歌要識啲咩
少年古惑仔劇情?
咁教條主義 平庸之惡 洗腦 pua係咩黎如果你信啲學生咁叻叻從來都唔會學校灌輸什麼就會是什麼,咁點解因為有一個紋身嘅人黎表演一場學生就會耳濡目染受影響同埋我都冇否定校規存在價值或意義,只係對方唔係學生教職員都要守校規依點我有保留,仲要唔係因為食煙依啲會對學生有直接關係嘅校規,極端啲講如果男仔頭髮過長係咪都係唔適合入學校表演
其實我一直都係講緊以貌取人依一點,你嘅比喻係一個行動影響到你,正如如果有人中意大聲睇片 隨街屙屎唔通你屌鳩佢我又話你唔夠多元咩但你紋身穿環係外表唔關你企或坐做過咩事你反感係可以但貼標籤係咪冇問題?
過多廿年科技發展到有人體殖入物我驚你仲難頂
上學期有幾隊band嚟咗我哋學校,幾撚正
不過唔記得叫咩名
跳到濕哂
佢架車好慘
主要係個校長. 校長權力好大, 如果係古老石山, 可以超保守.

我見過, 一個垃圾校長, 玩謝成間學校既老師同文員,
大量新晉老師+文員逃亡, 得返啲做左好耐既老師,
想走但又供緊樓唔走得.
有個fb有個留言叫人大學先聽呢啲都幾好cls
果條友中學時代聽緊咩健康清新偶像
個fb po有個留言
供緊樓都可以轉學校
私底下都冇見過喎 你有冇證據先 唔好老屈喎
你不如話吓香港地有邊個唔會講粗口?
成熟少少, 唔好冇證據就老屈啦。
你係家長
接唔接受先?
垃圾教畜,請王佳恩王嘉爾嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞