中學音樂科老師請Kolor Tonick入學校表演,被校長叫入房照肺成個鐘

396 回覆
986 Like 39 Dislike
咪就係
個老師自己做訪問都唔敢開名啦
上面班人一見到老師+POP MUSIC vs 古舊校長
即刻比晒光環個老師戴 話佢無社會經驗唔識撈都唔得
做教畜算啦, 香港有能得救咩~
但光頭又算標奇立異
真係無見過佢地岀學校show講粗口wor
陳老師曾邀請過一些樂隊來校表演,當中包括Kolor、Supper Moment和ToNick。
邊間呀?
大埔三育中學?

Supper Moment
東華三院甲寅年總理中學 2012
聖貞德中學 2014

ToNick
大埔羅定邦中學 (母校) 2011
協同中學 (School Tour) 2010
大埔三育中學 2014

Kolor
大埔三育中學 2014
中華基督教會扶輪中學 2018
五育中學 2018

https://www.instagram.com/p/p-T_AgB0NX/?utm_source=ig_embed&ig_mid=55830796-C0D3-4DC7-AA2A-D8885CDF0599
黃偉文
屌,乜都唔做就唔錯

咁到時又被人話無心做呃飯食唔夠pro

根本立於不敗之地
咩年代你知唔知人類歷史上紋身真係好普遍 就算冰人奧茲身上面都有大量紋身仲要講到啲青少年戇鳩鳩好似你咁冇思考能力淨係識以貌取人教你性教育帶condon係咪支持你去扑野定要著返套老西先講得
重點係俾學生知道社會有唔同人唔同聲音唔同嘅生活方式,可能係你心目中係奇怪 唔正經但要包容接納 依個先係多元發展,不過香港學校淨係需要服從 聽話 最好大家一樣樣做一個成功嘅可替代品
老師即是想唔撈喎
基本上極快就知係邊間學校

小學都已經係咁啦
冇幾萬蚊呢啲工真係搵鬼做
校工都唔係人做㗎
咁我想知ching您有冇响香港讀過中小學, 您呢D咁多元嘅思想係點得返黎?
香港學校咁不堪, 都出到您呢D多元L, 您真係好獨特呀....
有啲畫面 渣住架車駛經學校門口 比校長望到
上面起到係大埔三育中學啦
除非個妓者作新聞啦
咁咪唔搵 洗乜咁落力
其實紋唔紋身唔係好壞分別,
而係紋咗就係一世, 同埋中學唔應該紋身,
主要原因係太細個, 高機率遲吓會後悔,
同埋應該就係教學生紋身唔應該亂紋,
唔係有紋身嘅就避咗佢
之後又開post話老師扮工hea做唔care學生
連登仔乜都搵到位屌
勁撚過校長
On9校長
紋晒身識分是非黑白
身光頸靚但不辨是非
早啲退休唔好阻住個社會進步啦
邊間學校咁on9
最鍾意搞批鬥

思想監錮

上位做校長 校董 教育局膠層

然後同人講 以前點撚樣 春風化雨
感動學生
有時唔洗屌,香港個體制咁老套,慢慢就會搞熄後生仔既火
批判思考有冇學過?定你覺得以貌取人貼標籤係一件正確或者理性嘅事淨係依個城市都七百萬人多元唔係好正常咩我又唔會話自己好特別成年人基本尊重同禮貌啫
主撚狗
側田
以前讀書時期,有個同學A向同學B展示左一張自拍照,同學A講左句咁seven 嘅,同學B就好大聲講話你唔好講粗口啦,個訓導聽到即刻捉佢見家長。之後聽番,個訓導俾個家長鬧到一面屁,話個訓導都唔係親耳聽到,憑咩記個學生缺點呀,仲有seven隻字係寫到出黎,何來粗口呀。總之啲訓導思維好似僵化咁,俗稱on9。
咪即係有講囉
以前做過band3 學校
有學生講粗口
又係俾訓導捉記缺點
個家長知道後係電話屌到個老師一面屁
個老師同校長講
校長即call 個家長叫佢帶埋個小朋友
當面同老師道歉
否則停學踢出校
事關間學校已經算全區最差
個靚仔再轉校唔知要去邊,可能要跨區返學喇
個家長死死氣咁道歉
抵撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞