多唔多人老婆搵得多過自己好多

428 回覆
498 Like 44 Dislike
咁叻出去開post囉
其實我個數已經算對得住老豆老母
然而佢係我一倍
行業唔同
人工好難比較

fresh grad , 一畢業 讀nursing social work
做老師
相比讀新聞系 marketing
人工已經高人一大截
其實香港地搵4, 50萬一個月既都有唔少人

但我個POST 明明唔係講呢樣, 佢做乜無啦啦講
佢做咗十幾年教師,唔升職都頂POINT
我做同一份工無跳槽,人工係佢1/3咋
不過無所謂,反正交租一路都係佢負責,我淨係出錢行街食飯
刷存在感
我老婆無做野 但有錢過我好多
外父成日科水俾佢
攞唔到廿個簽帳記錄而你可以捐一球,你重度唔係扮
老婆/自己各自會唔會介意, 定係其實今時今日真係無話一定要男人就要有事業心
自問打工黎講都叫搵到下錢,但有次老婆爆數連續幾個月搵多我20-30萬嘅時候,我就知打工要搵大錢一定係做sales而且無commission caps嗰種,我搵嗰啲每年定數黎,不過都開心嘅,可以R下禮物仔
全盛時期ching勁能中2
巴打, 你咁成功搵咁多錢, 都要上連登追擊人同刷存在感
原來搵4, 50萬一個月都係同搵幾萬既人一樣
多幾多先? 70 同30比就叫多
你話60同40 就差唔多 囉我覺得
野都未識講學人9up
無計

老婆帶埋工人同小朋友去旅行

自己一條友做野又行唔開

咪上連燈有冇野睇下
我前妻 又識佢到離婚 月入都係多過我
仲要差距越嚟越大
仲要當年同一間公司
有時都幾冇癮 所以更加有決心創業 搞下啲副業
吉蛇都係咁

財自好無聊

我都係番工算
你地兩公婆既共識,無話邊個一定係絕對要點點點,正如你地上床,邊個做上面果邊個做下面果個,係你地自己既定位
全力g持層主貼出嚟,等班兒登傻撚自卑下
要唔要做我契仔?
之前有位爸打話賭

我貼完出黎佢無再回過post

$1000 都輸唔起
HEA 工點會搵到3, 4皮,樓主你係公務員
Ching做邊行
我以前有個老細,上面係CEO,下面lead住10幾人咁啦,應該有返咁上下資歷同人工

後尾發現佢老婆原來係一間銀行既CEO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞