多唔多人老婆搵得多過自己好多

428 回覆
498 Like 44 Dislike
唔洗答我 自己諗下喇
好啦 信你啦 唔同你玩啦
唔係唔信你,但張圖無端端整個起息日,你又話係活期,怪咗啲啫
咁我都唔知點解會咁,我要令人唔好懷疑
真程唔cap 個段啦
答唔答都無所謂
我D fd 知我真正收入個班
佢地成日都會搵野笑下我

你可能講得岩,我社交好弱架,只係埋頭苦幹咁搵錢,養小朋友

未開公司之前,個陣咪日日夜夜玩古龍,金庸呢D game
每日花10幾20個鐘打機,之後識到而家個老婆,佢屌鳩我無將來,咪先的起色肝去做野搵錢

唔計我搵錢,我D fd 都話我其實係電車男黎
以前就每季減$1000
仲未計退稅,公司2萬,個人2萬
仲有電費
咁樣有錢有9用?
除左錢 你仲有咩

我信你有錢啊
但你賺完返黎 個價值就係show人睇你ae 碌30萬?
騎劫人地d po 講自己月入x十萬?
老婆係女兒
不如一蚊都唔會肥到我
IGTB?公司戶口黎?
老實講,幾年前有個屋企人走左,我都有咁問自己
無小朋友其實我已經可以準備退休旅居
而家主力搵比小朋友

屋企以前好窮,窮到係夠資格咬老綜個隻
之後搵到D錢咪希望自己下一代可以做自己想做既野
你好,我表弟也是智障人士
請問怎樣可以拎到多啲津貼?
謝謝 🙏🙏🙏
俾巴打參考吓,
啱啱畢業出嚟嘅時候, 我2萬, 當時嘅女友而家嘅太太1萬,
好多年後, 都我4-5萬嘅時候, 佢得2萬.
最後供完佢讀書進修之後, 到我搵5-6萬, 另一半出嚟即刻搵8-9萬. . ...
而家佢搵到13-14萬, 我都係得9萬
個差距我打工係追唔到, 因為工種同能力問題, 有啲自卑.

咁冇辦法就要諗用其他方法追, 加埋投資同埋副業, 我多過佢(一時時), 咁先平衡少少冇咁大壓力.

另外其實, 好多女仔, 只要喺埋咗一齊, 都唔係好介意人工嘅高低. 大部分情況都係我哋男士自己畀自己嘅壓力.
睇開啲啦, 同時諗諗自己有啲乜嘢優點係勝過佢嘅就會好啲, 人嘅價值唔係淨係得賺錢能力高低嘅 .
不過, 最好都考慮吓開發一啲其他副業, 被動收入賺錢.
得架喇 冇人想知
可能人地鬼仔性格 唔係好識理解中文
睇少啲感情台傻仔講啲女個個靠男人養嘅言論
無人想知
問題係今時今日都轉晒制無長糧呢枝歌仔唱
我識得有人生咗小朋友
但都係女嘅出大份錢
同埋默認係男嘅負責照顧細路多啲,因為女方份工都chur,返到屋企仲要做野
有d人性格係咁 都唔知中文唔好定點
要搵認同感既大可自己開post
唔知為咩要騎劫人地個po
想知你係想下一代做到你自己想做嘅野 定佢本人想做嘅野
同埋男嘅有出細舊錢同俾返自己使費唔係完全freeride
佢可以有條件做佢自己想做既野

而唔使為錢煩
都唔係話唔信你,但你故事睇落都算幾傳奇喎

曾經做廢青日日打機,照計應該無特別才能,咁我估你有家底所以就算曾經係廢青,起碼都有本錢可以急起直追

但你又話屋企窮到拎綜援咁我真係想知你點樣由零去到幾十萬一個月?投資有道?中六合彩?定係真係完全白手起家?
社交弱還弱交弱 唔需要借自己搵到幾多錢 幾努力 幾錫小朋友去證明自己幾有能力
首先你覆緊既野都唔係樓主開post想問既野 之後你仲唔認衰仲要覆自己搵幾多 話人唔信你 就要人捐錢 開口埋口用錢撻人

人地叫你俾證明 最後俾埋d令人懷疑嘅證明 跟著又話唔想show咁多個人資料 咁點解你一開始要講搵幾多

最後想講 做人唔好講咁多藉口 錯左咪認
13萬對9萬都還好啦,起碼唔係差成倍5萬對萬五果啲先難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞