[有片] 羅嘉良唔明點解黎明紅過自己, 剖白與前妻近30年感情緣盡

200 回覆
5 Like 118 Dislike
藝人同明星嘅分別
正如拍劇同拍電影係兩個層次
tvb 最勁千萬一年, 上去點止呢個數, 唔計拍劇十幾個助手, 唔駛日日拍足十幾個鍾已經差好遠, 仲有佢個 level 上面唱幾首歌已經至少一百萬
我怕就怕 失望失望失望
當年捧佢捧極都唔紅,後生好木獨感覺好悶又唔靚仔又唔型,老咗有男人味比後生型咗好多演技又突飛猛進先成功上位,不過都係冇乜魅力。

好心佢啦,嗰期佢根本唔係人渣康對手,嗰陣仲有張衛健林文龍大把小生係靚仔 ,講木獨林俊賢木獨都靚仔同型過佢,未有男人味嗰陣連人狼威都型過佢,後生嗰陣型又唔得又唔係靚仔演技又唔係好,仲話同黎明比,人渣康就真係有資格咁講,外型唔係輸太多但真係好有料有唱功有演技做DJ又一流,不過佢衰自己同埋人渣康真係太深入民心

嗰陣tvb 本身想捧林文龍俾林文龍做斯文靚仔反派,黎明做配角都成功carry 爛撻撻靚仔浪子形象彈起爆紅直上天王,之後先轉返做白馬王子,tvb當年捧撈家又俾佢做斯文乖仔又俾佢做斯文敗類好多大製作預佢都捧唔起直到男兒老咗有男人味型咗有演技加上成套大製作捧佢先真係彈得起,同黎明比真係得啖笑,講機會佢絕對唔少過黎明,但黎明當年未紅之前由第一套劇做反派開始除咗天涯歌女幾乎所有劇都成功出位有唔少人留意佢,只係除咗天涯歌女本身力捧陳松伶之外,冇一套係真係去到大爆程度,係得幾套小品係收得唔錯,反而撈家後生未紅嗰陣演過好多重頭劇佢唔少劇都大爆好收得,只係佢自己出唔到位
電影嚟講,黎明演技好過羅嘉良
人事每天多變更
誰亦盼望有一些預感
無奈風雨偏要驟來
叫你失信心

都唔好咁講
創世紀真係巔峰
其實佢d電視歌好好聽
咪玩啦 黎明型過佢多多聲
點解我識唱呢首咩歌嚟
連登永遠係返上去賺大錢就係戇鳩,留係香港做袋底泥就有大志
明就明 唔明就唔明 咩叫黎明
7:02

嗰時先25歲
已經成個亞叔樣

https://youtu.be/3oRLeuKz1DM?si=KgKIWdKl4DLCvFuv
豬扒,好難唔緣盡個窩
唔好玩啦同黎明比,都唔同level嘅
有時唔係演技好就多機會, 仲要睇好多野
徐榮個樣算係正氣入到屋
趙永洪佢出黎個款就係二打六果一隻

流金歲月係劉嘉良顛峰,演技/劇本/歌 無得頂做就左佢咁,成日想重播。。
趙永洪做同囚真係好正
徐榮呢舊垃圾就算啦
歲月的童話
呢個真
林家棟就真係明呢個道理
呢樣真,劇本又寫得好
大好人ivan
狗俊個角色點會木獨你有冇睇過嫁
果套已經係佢唯一做得好既劇
之後真係冇套好野
趙永洪其實愛回家歐高榮都好笑
我覺得趙係有少少懷才不遇 佢有戲味
倒返轉徐榮就tvb親生仔 但捧極都係咁
咁都唔明?
就係因為唔明就黎明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞