IKEA啲櫃其實難唔難裝?

351 回覆
8 Like 182 Dislike
上牆都係為你好,安全最緊要
有位有時間一d都唔難
成屋ikea床梳化大櫃都係咁自己裝
係辛苦姐
裝唔難嘅 難嘅係裝得直
屋企3個書櫃都係ikea買自己裝,無電批整左1晚

不過自己裝完發現唔上牆唔穩,所以最後都係搵做開既屋企人幫手上牆
睇你智商幾多
日本 ikea 個網
啲人會留言一個人裝唔裝到
有時會寫埋男或者女

床我都係自己裝
唔係慳錢
而係唔夠師傅要等一星期
唔想訓地下
佢責任上問就一定會問
你話唔上就得
打牆係因為之前死過小朋友,你無小朋友唔打牆其其都ok
有得自己裝一定自己裝
當砌高達咁其實幾好玩
屋企有冇細路?有就俾佢哋裝,佢哋會當砌模型積木咁,你慳錢佢哋又開心
咩櫃? 書櫃? 衣櫃?
ikea 訂完自己搵師傅上次250 一件
砌晒成十件都係二千幾
要上牆都唔貴
covid 果陣wfh,一條友裝上下格牀,用左一日

如果冇時間,身體唔好,建議比錢ikea 安裝

細件野自己攪ok, 最緊要有支電批
睇大細
細細個自己搞
大大個就俾人裝啦
大櫃最慘嘅係砌完唔等於完成
通常地面唔平你要較下四隻角啲平水
啲櫃門又要執下先唔會歪歪斜斜
加加埋埋撚你半日先搞掂
個櫃又重玩到成身汗
真係寧願俾人賺
自己裝過 2m高書櫃 & 1m高書櫃
裝就唔難, 但辛唔辛苦就視乎你有幾多位裝同有咩架餐

好似我裝個2m高書櫃, 我有位成個櫃打橫放係地裝
d板件可以攤開黎搞, 有電批, 一個人都裝左個半鐘
話就話d板料麻麻, 但一件2mx0.4m的板都唔係輕, 我諗十幾kg走唔甩, 裝果陣將d板反黎反去都甘架

如果你屋企冇位比你攤係地裝就唔太建議自己黎, 冇電批都唔建議自己黎, 矮櫃都尚可, 高櫃就比錢啦
當模型咁砌
正常佢強行裝既話 有咩事條數入佢
你搵IKEA CS退單 咁唔關佢事

IKEA裝野係外判
梗係唔係啦
好多都係紅M
最緊要疏散屋企人 萬一佢哋踢走啲螺絲就GG
IKEA老細有讀寫障礙,所以佢研發左依個佢都睇得明既說明書,你話尼
唔上牆細隻自己OK 最好搵個人幫手,跌爛唔好
唔難,不過要睇清楚個說明書,跟住黎整就可以。不過記住,Ikea既櫃搵ikea整果時會做固定扣牆,自己砌既話Ikea唔包任何責任,你話自己砌果時ikea應該會同你講
Ikea都唔識裝嘅話就返庇護工場啦
你要考慮嘅唔係識唔識
而係值唔值得花時間裝
不過其實就算係衣櫃都係用半個鐘左右就搞掂
最緊要有電批
以前唔識野用螺絲批,裝到想死
有電批唔難既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞