IKEA啲櫃其實難唔難裝?

351 回覆
8 Like 182 Dislike
比錢買時間,比時間買錢,自己諗lo
食飽飯冇屎柯未自己黎
做到冇停手未比錢人砌打多鋪機好過
如果可以同日搞掂都還好,好似冷氣機咁有啲要等多日裝就慘
砌電腦就真係俾人賺算,百幾蚊搵個地方坐低飲杯嘢食個tea就拎得,自己執齊返去砌又要成日
前面攝高少少就得啦
男人的玩具
ikea係入門
淘寶櫃係打大佬
買得ikea都係燶閪,但總會有人沖出來話比錢人裝一定
咁闊佬就唔駛買ikea啦
唔難裝
但係晒時間同好大機會裝"咩"左
關咩有唔有用事
關懶唔懶姐 弱智都識砌
大櫃到天花難撚到仆街,難在佢料閪,薄撚過西,你要有多個人旁住先好d
如果唔係你砌完一扶摺埋仲柒

不過細細地裝張枱/鏡櫃係有手就得,我睇樓上佔大多數都係呢樣,之後扮專家
試過一條友裝左個四門衣櫃,堅係大挑戰。
淘寶嗰 d 正在連窿位都冇要自已開,張裝組圖有等如冇。
佢裝頭果排有咩事,都可以claim佢 產品問題好個安裝問題好

你自己裝又冇跟指示上牆, touch wood有咩意外你難claim佢地

比個錢除左裝工仲有出事個責任
裝就一定唔難, donkey work係要d 時間
唔得閒裝, 要ikea 砌埋都唔貴
跟說明書唔太難不過櫃就麻煩啲 上次2個人都好似砌左2個幾鐘頭
幾年前自己砌個廁所吊櫃,鑽埋自己上牆,其實唔難。不過要多個人幫手抬,好撚重
IKEA兩百幾蚊嗰支電批夠玩,砌上癮
Exactly ,本身都有用開架生,自己砌當攞下經驗

而家移民咗UK,呢啲經驗的確有用,好多櫃都要自己砌,真係平好多同細心好多
你體質過弱
有啲櫃門無開窿
你唔識嘅都幾頭痕
我啱啱先砌完一個寬160*高240 櫃,一個人攪掂。

裝門最緊要搵張椅借力,其它好易
呢啲就真係俾人砌仲好
除非好想體驗咩叫辛苦,呢啲大櫃或者實木碌架床好鬼蝦人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞