[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (240)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
港超聯球會深水埗周四(23日)集合一眾職球員,參觀位於當區的主教山配水庫,在迎接「足總盃」決賽前讓球員鬆一鬆,主教練陳浩然盼望球隊成績能夠吸引更多贊助商作投資,令球隊繼續征戰港超。

深水埗現正全力備戰接下來的港超煞科日及「足總盃」決賽,為了讓球員在連場大戰前凝聚士氣,特意安排職球員參觀主教山配水庫,總監高俊基及主教練陳浩然亦有出席,其後所有深水埗球員在配水庫拍大合照,為活動收尾。

主教練陳浩然盼這個活動,能宣傳深水埗區文化之餘,又可以讓球員舒緩壓力:「依家球隊上下一心,全力備戰『足總盃』決賽,但驚佢哋日日掛住練波會太枯燥,所以想畀大家出嚟開心吓,又可以增進士氣。」他續道:「其實我哋間中都會搞呢啲活動,練波以外都多啲見面,隊友之間感情自然好。

談到球隊來季會否續戰港超,「陳Sir」呼籲球員先專心備戰「足總盃」決賽,指球隊戰績已有明顯進步,盼可以藉此吸引更多贊助商向球隊作投資,使球隊留在港超:「我作為主教練,唯一可以做嘅就係幫大家踢掂嚟緊場決賽,其他嘢唔輪到我控制,但都希望其他贊助商,睇完球隊呢半季嘅表現後,覺得深水埗係值得投資嘅隊伍。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240523/mobile/bkn-20240523172125681-0523_00882_001.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0RY-ZULXp5nhKdhEy4cdPA38VpQXK4PyIYC0bg1K44pST0l1KnSd-kvZs_aem_AdDDQD9YfFY9aeR-IZ59p3luknMyiwxxQ8c3yY31oQEe6Y-t_qvnsQ1SfLI_pmhNsehCd4KDunawfigts_qKhO04
有冇人覺得飛碟有啲似阿迪達?

啱啱接手就將球隊帶入正路
又係足總盃四強贏當屆亞軍入決賽
今日參觀就似阿仙奴去杜拜訓練同玩狼人殺
PASSION
埗迷似阿迷一樣?
係喎,拉

BELIEVE
你唔使拉。
經濟唔好 唔縮水偷笑啦
講真 真係難啲有贊助
我記得傑志個第一次踢亞冠個年
有Toyota 7位數贊助
腳總百樂門
安sir 英明
呢兩件垃圾終於收皮
世侄勁廢喎
寧願出jordan/ 艾華
五月尾都仲係咁講
唔係牙Gil續唔起 而係新援更有性價比

真 ssp 應該下季要落番甲組
下季可能得番9隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞