英撚歐洲國家盃初選陣容名單 集中討論區 (2)

229 回覆
1 Like 1 Dislike
T1
          Kane
         (Watkins)

Foden       Bellingham    Saka
(Gordon/Grealish)  (Grealish/Palmer)  (Palmer)

Rice   TAA
         (+9+)  (Mainoo/Wharton/Jones)

Gomez     Stone Maguire   Walker
(Shaw)    (Branthwaite Dunk)    (Trippier)
   Pickford

T2
     Watkins
 Gordon Grealish Palmer
  +9+ (Mainoo/Wharton/Jones)
 Shaw Branthwaite Dunk Trippier
     DH
南閘會有咁新既足球咩
咁咪係囉 大名氣優先 係常識黎啦

但昆沙禾頓呢d太生既點會要 除非訓練果陣好吸引啦

明奈唔同 早一輪已經證明左 又多人吹奏 我覺得會選 但唔會出

但無論佢選咩人都好 其實佢最後都係勝利11人架啦

豬福碌梳麥龜石頭獲加飯比寧咸加拉查薩卡科頓傾

落後咪拉返比寧咸落去塞彭馬/麥迪臣出黎攻囉

Btw 彭馬今年咁fit out 麥迪臣真係唔奇

什至艾斯都可能搶贏麥 呢個真係睇修夫基點諗

前面屈鍵定東尼都好 除非傾傷 否則都唔會出
依你上面講法 英格蘭踢高位壓迫
能力計係用昆沙
利物浦隔離個個係雲迪克 昆沙都交唔少學費
何況英格蘭無雲迪克
再者 英格龍無艾利臣救世
豬福 甚至無選既Pope 都踢唔到高位
唯一好少少藍斯度 今季狀態都唔得 有派膠傳失情況
仲點踢Front football 高位壓迫
都未計磨合默契問題
咁樣重頭唔重尾 仲衰過南閘啦
你以為領隊可以簡playing style?
未計大眾高層壓力
球員本身呢炸都踢開front foot足球
你叫佢無啦啦玩保守足球邊個會鍾意
英格蘭炸人默契唔係最好
但你講到炸人一離開球會唔識踢波咁
又話睇人名唔係睇實用程度
Dunk 季尾打highline 出醜就唔得
利物浦個Jones 季尾奪冠直路 岩岩傷好
踢得唔好 俾利迷屌到就可以仆街
反而可以靠draw foul 控場 留低
dunk有麥龜做penalty box defender根本唔使佢
仲有個brathwaite
宗功能邊個做到 問題係佢form pick唔pick up到
領先緊換Jones
修夫基不嬲都係用開15人
選佢去練波㗎咋
英撚邊得呀 勉強無幸福
大佬你咪撚癲啦
見到咩換jones出嚟draw foul 都知佢癲
走去問啲利迷都講唔出啦
啲利能係咁
最好用曬昆沙 宗師 Elliott 祖高美斯

一po數據你班撚樣就啞撚咗
使唔使遂樣解釋你聽
watkins, toney 2個要out 1個
要 眼矇睇唔到
逐樣解喎 thx
前面三個定左
Jude 同飯都一定正
南閘嘅mindset 似Jude 打攻中
飯就專心掃波
中間稍為控球推生個波重要過大範圍逼搶同後上
以南閘咁揀人似直接推mainoo 正選
in summary

防守
branthwaite=昆沙>龜>dunk
tackles+interception per 90 頭2個上到3
tackles successful rate 都有70%
dunk tackle successful rate 得36.1%

傳波
dunk長傳比較standout 但大部份都係switches嚟
因為昆沙progressive pass 同progressive distance都係最高
其餘兩個progressive pass 同pass completion rate都係少
(overall branthwaite 得79.8% 龜得83.1%)

carries
take ons 昆沙最多 高其他一倍
ball carrying progessive distance都係最多
仲有miscontrol都係最少

以上數據全部per 90 overall 邊個最好一睇就知
仲有一樣嘢
昆沙pass blocked per 90係咁多個入面最高
意思姐係企定定係到就截到人哋傳波
0.61>0.49>0.43>0.38
證明佢positioning係呢4個入面比軷好
https://youtu.be/OMncxjzOeXs?si=ysI0QuK_ZoeLNJ6s
昆沙踢得十幾場
short pass咁勁包唔包 0:49呢球嫁
同你條弱智講都哂氣
錯一腳係咪成世唔使踢呀
直接講呢球唔計未得囉
講咁多
唔好意思上面堆stat計哂
你柒咗
Block sh係咪即係block shot
佢低其他人兩倍咁濟又點計
Err 佢又最高
淨係講佢好過人個啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞