英撚歐洲國家盃初選陣容名單 集中討論區 (2)

229 回覆
1 Like 1 Dislike
你知唔知咩叫false 9
蝗前面洛迪高加雲尼老師走兩邊
拉空中間比佢後上 佢係10號入禁區個隻
Classic shadow striker
False 9係好似美斯咁企係前面再走返後拎波組織
你有冇信心好似鏝咁拎7成控球先
就要有鏝城前場配合度 唔係冇闊度只會老鼠拉龜
根本左閘缺到咁要試吓hall 啦
會唔會學利華
三中堅 雙攻中
利華對wingback今年double double
英格蘭連出個正常左閘都有難度
南閘淨係簡左Luke shaw

連ben chilwell都唔簡入去做back up

傻撚左?
比寧含計前鋒 lol
Gomez可以打左
淨係食屎都無人做到啦
基本上個中場係打4231陣式入面個2嘅人
31既都計Forward
chilwell今年冇乜表現,又成日傷
冇左閘點解唔選紐記個Lewis Hall?
南閘on9的
擺個傷咗幾個月又唔係態好嘅shaw都唔簡佢
明明四、五月搶埋正選
其他位你又咁夠膽入新仔

咁選法 睇個樣都係4231 咁樣最平衡
Kane 單箭頭
左foden 右saka 比寧咸中間打ss
中間Rice + TAA
兩個互補 Rice 補防守
TAA 補 長傳進攻
不過南閘保守起上黎
可能用波牛/ Mainoo 都唔用TAA
後衛 石頭 麥佳亞 Walker 脆皮
龍就一定係豬福
但達活唔識教死球
踢返英撚波 可能有杯拎
脆皮臨尾正選冇埋
仲咁多人講脆皮
麥龜根本唔岩打highline
教國家隊唔係球會
一齊練波既時間係好少
英格蘭班人又唔似當年德國 西班牙集中曬
係皇巴拜
英格蘭球員 係黎至五湖四海 唔同球會
點一時三刻練紀律默契求高既高位壓迫出黎
慘在你用呢班人唔踢front foot足球都係輸
你用foden bell saka TAA kane stones守?
多多都唔夠你輸
都唔好講你拎住咁嘅人腳踢保守波有幾大壓力
登克點會無 一定排先過昆沙
我估係睇guehi 個態 返到黎就佢 返唔到就昆沙

中場揀一個走多數係宗斯啦
前面東尼屈鍵 應該要走一個 有傾 單前鋒兩翼陣 無理由要三個中鋒

再走一個龍 照睇都係查福

仲要西多幾多個走?
唔記得左水精果件禾頓 99%out
福狗落選抵死唔值可憐啦,落場hea踢hea走埋個歐國盃席位
全力支持英撚奪冠
你睇人名唔係睇實用程度
dunk 30歲仲要今季係白打highline出醜
宗師領先緊個時可以出嚟draw foul控場
邊個英中場做到要foul 一定foul mainoo
乜你覺得修夫機又係睇實用程度咩
佢未又係抄高普哥狗功課
dunk上兩輪咁柒佢未必簡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞