究竟依加班泥水佬可以幾參差

123 回覆
184 Like 9 Dislike
師傅先醒

篤工 同計job 定判俾佢都唔同做法㗎

篤工- 食個tea 慢慢磨
計job - 你見到嘅
判 - 無講明嘅地方偷工減料
利申,係大判一早應承左我係硬底,臨開工我再問多次泥水佬同我講乾濕沙,我再堅持要硬底,仲要我補膠砂錢,咁都要玩鳩我!
有冇白紙黑字寫硬底先
同埋佢用膠砂做底唔係用泥
硬唔硬都無分別啦
你仆街了

一定好多連登仔喺男廁排住等你

全港最大同性論壇個名你估流㗎?
以下開放報名,自帶公廁格數
咪傻啦,2個人搬卑其他師傅笑嫁
連登咁多工程仔
Common utility pipe係唯一出路
我覺得全民韮菜化先係出路

當食草都可以頂3年時,呢啲嘢等到爛得7788先一次過整又得,唔整又得。
香港裝修佬,廢物黎
零價值
真 都唔知咩文化黎 如果全部後生 我見間唔中有轆櫈仔 先係正常人
引入外勞都唔到我啦 養成百人應該無咩時間上連登9up
行人路堆路磚
已經唔要求靚 只要求唔好高低咁誇
膠水
sand bedding 近幾年愈做愈求其姐
泥雜?
9hea係做慢 唔係做錯做唔好
起碼我唔會笑先 佢地一個搬我會出聲屌
你唔搵大判搵泥水佬? 你唔岩規矩喎
3井講緊30平方 佢都真係好快下 做緊成4000蚊野
掘路係要攞掘路紙,施工其間/之後回填有咩問題責任就喺個申請人度。除非係做project,就有一間maincon出嚟統籌成個管線嘅敷設/改道。正常維修一定係因為責任問題各家自掃門前雪,我搣走個責任先俾下一檔。
就算係正常得一檔人做嘢,都會因為要維持條路行到人;工序嘅需要而要來回挖同填幾次。
硬底是硬底黐膠沙,乾濕砂是乾濕砂,兩種是唔同的方法,咩叫硬唔硬都無分別?唔明
百歲磚我認知是乾濕砂做,唔會有人用硬底膠砂,一成本,二無需要,有錯請指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞